BiH: Rođendan šefa klinike koštao otkaza, Dodik najavio smjenu ministra

Prekršili mjere protiv suzbijanja širenja opasne zaraze, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo šokiran

4575 pregleda5 komentar(a)
Grupa poznatih na proslavi rođendana Šabanovića, Foto: Screenshot/Video/Klix.ba

Grupa poznatih osoba iz Bosne i Hercegovine prekršila je sve mjere zabrane u epidemiji koronavirusa velikom zabavom u sarajevskom restoranu gdje su uz državnog minisra bile i poznate estradne zvijezde poput Halida Bešlića, prenosi Index.hr.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko potvrdio je da je policije intervenisala u ponedjeljak naveče na temelju dojave da je u restoranu "Golf klub" u toku raskalašna zabava, iako je rad svih ugostiteljskih objekata u BiH zabranjen.

Ispostavilo se da je ovu žurku organizovana kao proslava rođendana hirurga Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Šabanović je smijenila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović smijenila nakon pojave video klipa na internetu.

Na proslavu su došli i državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac iz reda stranke SNSD. Predsjednik ove stranke i član Predsjedništa BiH Milorad Dodik najavio je smjenu Košarca, te dodao da je on završio političku karijeru.

Zabavi je prisustvovao i profesor na Veterinarskom fakultetu koji je ujedno član Naučnog tijela za praćenje epidemije kroonavirusa u Kantonu Sarajevo Nihad Fejzić.

Društvo su im pravili estradni djelatnici Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović (Hari Mata Hari), Slađana Mandić i Šerif Konjević.