Polaganje vozačkog ispita u uslovima epidemije koronavirusa, cijene dodatnih časova bez promjena

Kako je kazao Dragaš, prilikom polaganja vozačkog ispita će u vozilu biti kandidat, instruktor, a na zadnjem sjedištu će biti član komisije, koji takođe mora nositi zaštitnu masku.

1775 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na koji način će se poštovati mjere u polaganju vozačkog ispita, budući da postoji ograničenje broja osoba koje mogu biti u automobilu, za Boje jutra je govorio Nikola Dragaš.

„Dobili smo preporuke od Ministarstva prosvjete o sprovođenju nastave, pa instruktor i kandidat moraju koristiti zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju ruku i samog vozila“, saopštio je Dragaš.

Kako je kazao, u vozilu će boraviti kandidat, instruktor, a na zadnjem sjedištu će biti član komisije, koji takođe mora nositi zaštitnu masku.

„Kandidati su na poligonu takođe u obavezi da koriste maske i održavaju distancu, a kako smo dobili smjernice o fizičkoj distanci prilikom održavanja nastave i sprovođenja testova, odlučili smo da taj dio obavimo putem aplikacije Zoom“, dodao je Dragaš i napomenuo da će se tako izbjeći fizički kontakt i omogućiti praćenje nastave za sve.

On ističe da će cijene dodatnih časova ostati bez promjene, budući da ih auto škole ne mijenjaju bez obzira na povećanje ili smanjenje cijena goriva.