U Hrvatskoj 15 novooboljelih, donesene odluke o prelasku granica

Od danas će hrvatski državljani moći ući u Hrvatsku ili otići u inostranstvo uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

4827 pregleda0 komentar(a)
Beroš, Foto: Betaphoto

U Hrvatskoj je u posljednja 24 registrovano novih 15 slučajeva koronavirusa, a radi se o osobama koje su bile u samoizolaciji. Ukupno je oboljelo 2.176 ljudi, a napravljeno je 44.218 testiranja, od toga 840 u posljednja 24 sata, prenosi HRT.

Preminuo je jedan pacijent u KBC Osijek.

"Na respiratoru je 13 bolesnika, hospitalizovano je ukupno 187. Otpuštenih je 668, što je za 17 više u odnosu na juče. Oporavljenih je 1.058 ili 20 više u odnosu na juče. U samoizolaciji je 16.749 osoba. Tih 15 novooboljelih su osobe koje su bile u samoizolaciji", saopštio je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

Od danas će hrvatski državljani moći ući u Hrvatsku ili otići u inostranstvo uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kada postoje poslovni razlozi i ekonomski interes strani državljani će moći ući u Republiku Hrvatsku uz pridržavanje opštih i posebnih preporuka HZJZ-a. Takođe i strani državljani koj putuju zbog neodložnih osobnih razloga, istakao je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.