Timovi rekli ne Erste ligi

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, na poziv iz Košarkaškog saveza Crne Gore da se izjasne o modalitetu završetka sezone oglasilo se svih 10 klubova, a samo je Ibar bio za to da se šampionat nastavi

3159 pregleda0 komentar(a)
Košarkaši Ibra, Foto: Www.facebook.com/kkibar1984
12.05.2020. 12:44h

Iako je nedavno dozvoljeno ekipama da treniraju, a od 1. juna će biti moguće i igranje utakmica, izgleda da će se još jedno takmičenje završiti bez izlaska na teren - košarkaška Erste liga.

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, na poziv iz Košarkaškog saveza Crne Gore da se izjasne o modalitetu završetka sezone oglasilo se svih 10 klubova, a samo je Ibar bio za to da se šampionat nastavi.

Po svemu sudeći, neće biti ništa ni od plej-ofa, u kojem je trebalo da učestvuju ABA ligaši Budućnost Voli i Mornar, kao i dvije prvoplasirane ekipe Erste lige. Zbog većinskog stava klubova, domaće takmičenje će vjerovatno biti prekinuto, o čemu će odlučivati Predsjedništvo KSCG.

Dvije su mogućnosti - da Predsjedništvo odbije predlog klubova i naredi da se odigra još sedam kola, ali je vjerovatnije da će sezona biti prekinuta i praktično poništena. To bi značilo da u ABA 2 ligu idu Sutjeska i Lovćen, koji su učestvovali i ove sezone, a „izvisio” bi Ibar, koji je bio izjednačen sa Cetinjanima na 2. mjestu na tabeli sa skorom 17:3.

Kako saznajemo, niko neće ispasti iz Erste lige, koja će biti proširena sa 10 na 12 klubova. Novi članovi elite trebalo bi da budu Podgorica i Pljevlja.