Demokrate traže hapšenje Vukovića

"Postupanje Uprave policije je krajnje kukavičko, sramno i nedopustivo u iole demokratskim društvima", naveo je predsjednik Demokrata Glavnog grada

15276 pregleda33 komentar(a)
Sa polaganja vijenca na spomenik Partizanu borcu, Foto: Glavni grad

Demokratska Crna Gora pozvala je Upravu policije i pravosudne institucije da uhapse gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića, zbog, kako su naveli kršenja preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

"Naime, na fotografijama koje dostavljamo na uvid javnosti, a koje su preuzete iz zvaničnog saopštenja Glavnog grada, jasno se vidi da Vuković i saradnici ne poštuju preporučenu fizičku distancu. Uz to, ističemo da ovo nije prvi put da gradonačelnik Podgorice krši mjere NKT-a, o čemu uredno obavještava javnost, ali mu niti jednom nije uručen poziv za saslušanje", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Demokrata Glavnog grada Vladimir Čađenović.

Vladimir Čađenović(Foto: Demokratska Crna Gora)

Naveo je da su policija i pravosudne institucije pokazale potpunu pasivnost "prilikom kršenja mjera" od strane predsjednika OO DPS Danilovgrad, direktora Centra za kulturu Žabljak, kršenje mjera od strane funkcionera DPS Pljevlja...

Sa polaganja vijenca(Foto: Glavni grad)

"Sa druge strane, svjedoci smo njihove spremnosti da se momentalno na saslušanje privedu vjerski velikodostojnici i sveštenici, kao i poslanici i funkcioneri Demokrata. Ovakvo postupanje Uprave policije je krajnje kukavičko, sramno i nedopustivo u iole demokratskim društvima. Ono je dokaz da je Crna Gora partijska država selektivne pravde, u kojoj se na jednoj strani krše osnovna ljudska prava, dok se na drugoj strani tolerišu i najkardinalniji prestupi, a sve u zavisnosti od podobnosti šefu režima i poslednjem evropskom diktatoru", naveo je Čađenović.