Addiko Banka: Porodici ubijenog policajca Lekovića otpisana polovina duga

"Policijska profesija zaslužuje najveće poštovanje i podršku, te je briga o porodici Leković obaveza i dužnost društva u kojem je živio. Kao dio te zajednice, Addiko Banka je saučestvujući u emotivnom gubitku porodice i kolega podržala inicijativu institucije u kojoj je Milutin Leković radio, želeći da da svoj maksimalan doprinos omogućavanju adekvatnih uslova za život porodice pokojnog policijskog službenika"

9971 pregleda2 komentar(a)
Uviđaj na mjestu gdje je Leković ubijen, Foto: Banjo Simić/Facebook

Addiko Banka AD Podgorica je porodici tragično preminulog policajca Milutina Lekovića otpisala polovinu duga po osnovu kredita i u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore i Upravom policije preuzela obavezu u iznosu od 12.424 eura, saopšteno je iz te banke.

Leković je ubijen na radnom zadatku, u Igalu, sredinom decembra prošle godine, nakon što je zaustavio tri osobe koje kod sebe nisu imale lična dokumenta.

"Policijska profesija zaslužuje najveće poštovanje i podršku, te je briga o porodici Leković obaveza i dužnost društva u kojem je živio. Kao dio te zajednice, Addiko Banka je saučestvujući u emotivnom gubitku porodice i kolega podržala inicijativu institucije u kojoj je Milutin Leković radio, želeći da da svoj maksimalan doprinos omogućavanju adekvatnih uslova za život porodice pokojnog policijskog službenika", navodi se u saopštenju Addiko Banke.

"Veliki i trajni gubitak porodici plemenitog i hrabrog policijskog službenika niko ne može nadoknaditi, ali smo učinili sve što je u našoj moći da im pomognemo u rješavanju važnih životnih pitanja. U ime Uprave banke zahvaljujem MUP-u i Upravi policije na postignutom dogovoru i preuzimanju polovine preostalog duga, te zajedničkom djelovanju u nastaloj tragičnoj situaciji", izjavio je Miloš Miketić, izvršni direktor za komercijalne poslove.