Ilon Mask i Ivanka Tramp razbjesnili Lanu Vačovski

"Redpilling" je nedavno postao desničarski, mizoginistički mim, a Mask je na Twitteru napisao "Uzmi crvenu pilulu" uz simbol socijalista

1152 pregleda0 komentar(a)
Matrix, Foto: Matrix

"Poslije ovoga nema nazad. Uzmi plavu pilulu i priča se završava - probudićeš se u svom krevetu i vjerovati u što god želiš da vjeruješ. Ako uzmeš crvenu pilulu ostaćeš u 'Zemlji čuda', a ja ću ti pokazati koliko je duboka zečija rupa. Sjeti se da je sve što nudim istina, ništa više od toga".

Ovako glasi sad već legendarne riječi Morfeusa (Lorens Fišburn) u prvom filmu "Matrix" trilogije, a svi gledaoci su kao i glavni lik Neo, kojeg tumači Kijanu Rivs, uzeli crveni i uplivali u tada revolucionarni filmski svijet rediteljskog dua Vačovski.

Od tada su se mnogi služili analogijom crvene i plave pilule, ali kada su to nedavno učinili Ilon Mask i Ivanka Tramp u svom razgovoru na društvenim mrežama, to je razbjesnilo rediteljku Lili Vačovski.

"Redpilling" je nedavno postao desničarski, mizoginistički mim, a Mask je na Twitteru napisao "Uzmi crvenu pilulu" uz emodži crvene ruže, koja je simbol demokratskih socijalista u Americi, da bi Trampova na to odgovorila: "Uzela sam je".

"Je*ite se oboje", napisala im je Vačovski, da bi u sljedećem tvitu iskazala podršku organizaciji Brave Space Alliance, koja sebe opisuje kao "prvi LGBTQIA centar koji vode crnci i trans ljudi u Čikagu".

Mask, multimilioner i izvršni direktor kompanija SpaceX i Tesla, nije ništa dodavao svom tvitu za koji se smatra da referiše na njegov sukob sa kalifornijskm vlastima vezano za ponovno otvaranje Tesla fabike u Fremontu, u čemu ga je podržao američki predsjednik Donald Tramp. Lili, koja je 2016. promijenila pol, očigledno je smatrala licemjernim sa njegove strane da koristi citat iz filma koji ju je proslavio.