I vi ste u žiriju: Glasajte za djevojku koja će nas predstavljati u Egiptu

Čitaoci portala Vijesti, kao šesti član žirija, za svoje favoritkinje mogu glasati danas u periodu od 8 do 18 časova

808 pregleda58 komentar(a)
14.02.2018. 13:14h

Finalistkinje izbora za predstavnicu Crne Gore na takmičenju Miss Eco International, koje će se na proljeće održati u Egiptu su Aida Redžović (18 godina, iz Bara), Valentina Ivezić (20, Cetinje), Natalija Trapara (20, Herceg Novi), Kristina Radović (22, Podgorica) i Nikolina Božović (17, Nikšić), otkrila je za “Vijesti” Kristina Mitrović, nacionalna direktorka tog izbora.

Članovi žirija, dizajner Lazar Ilić, Milica Bukilić iz plesne škole Steps, Nataša Milosavljević, bivša mis Crne Gore i vlasnica agencije AR Scouting Menagment, Ana Bušihina model i dizajnerka nakita iz Rusije i organizatorka takmičenja u Egiptu dr Amal Rezk koja se priključila putem Skypea, izabrali su ove djevojke nakon kastinga.

Šesti član žirija, čitaoci portala Vijesti, za svoje favoritkinje mogu glasati danas od 8 do 18 sati.

“Pobjednicu ćemo proglasiti u prisustvu članova žirija, sponzora, partnera i medija, u terminu koji ćemo saopštiti pošto se završi glasanje na portalu Vijesti”, pojasnila je Mitrovićeva. Kako je kazala, osim prvoplasirane djevojke i ostale mogu očekivati odlazak na druga takmičenja.

Finalistkinje izbora su Vijestima objasnile zašto su se prijavile za ovaj izbor, da li imaju iskustva u modelingu i kakav je njihov stav po pitanju ekologije.

Aida Redžović

- Prijavila sam se zato što smatram da posjedujem kriterijume koji su poželjni. Želja mi je da se bavim manekenstvom, pa bi mi ovo bio veliki uspjeh, iskustvo i dobra promocija za moju budućnost. - Manekenstvom se bavim godinu dana, radila sam nekoliko revija, na takmičenju za Miss Freedom of the World sam osvojila prvo mjesto. - Treba uložiti mnogo više napora kada je u pitanju promocija ekologije i edukacije javnosti, da bi prostor oko nas bio čist i uredan, za šta se i sama trudim da dam svoj skromni doprinos.

Valentina Ivezić

- Prijavila sam se prvenstveno, jer me je naziv kastinga privukao i naravno, zato što volim modeling. - Išla sam na više kastinga, trenutno sam članica Superstar Model agencije, a najviše angažmana sam imala za profesionalno fotografisanje. - Očuvanje prirodne sredine je veoma bitno kako za biljni i životinjski svijet tako i za nas. Ako ne vodimo brigu o tome, može se desiti da neke biljne i životinjske vrste nestanu. Zato čuvajmo našu okolinu!

Natalija Trapara

- Prijavila sam se jer želim da steknem novo iskustvo i smatram da čovjek treba da uhvati priliku kada je ima. - Imala sam iskustva u modelingu, ali ovo je za mene nešto sasvim novo. - Ekologija i zaštita životne sredine su teme o kojima se u Crnoj Gori veoma puno govori, ali na kojima se konkretno mnogo i ne radi. Smatram da je rješenje podizanje svijesti građana o značaju ekologije i životne sredine.

Kristina Radović

- Prijavila sam se kako bih stekla još jedno novo iskustvo, ostvarila nove kontakte, upoznala nove ljude. Ko zna, možda na taj način dobijem mogućnost da se oprobam u nečemu drugačijem. - Sa 16 godina sam počela da se bavim modelingom, tada su počele i revije "Dvije ure modne torture", "Fashion Connetion "... uz pomoć kojih sam imala priliku da sarađujem sa mnogim kreatorima poput Tatjane Sokolove, Lazara i Kristine Ilić, Marine Banović - Džuver, Sekom Martinović - sa čijom kreacijom sam bila na na noslovnoj strani Pobjedinog porodičnog magazina. Na takmičenju Montenegro Look Miss Blic Crna Gora, 2012. sam proglašena za drugu pratilju. - Poznato je da je Crna Gora proglašena za prvu ekološku državu. Iako se radi o malom prostoru, priroda je bogata izuzetnim biljnim vrstama koje posjeduju i određena ljekovita svojstva. Nije strano ni da smo na mapi destinacija koje obavezeno treba posjetiti. I pored toga, i Crna Gora se bori sa problemom "plastika". Kese i flaše su gotovo svuda. Učešćem na ovom takmičenju, pokušaćemo da podignemo svijest o tome koliko je ekologija zapravo bitna, naročito u vremenu u kojem živimo, razmijenimo iskustva i pokupimo nova saznanja koja možemo primijeniti u našoj državi.

Nikolina Božović

- Prijavila sam se zbog toga da bih stekla novo iskustvo i da bih na neki način istakla svoju ljepotu. - Kada je u pitanju iskustvo u svijetu modelinga do sada sam radila nekoliko revija. - Crna Gora je prva ekološka država. Na malom prostoru imamo veliki broj nacionalnih parkova i mnogo prirodnih ljepota, ali se i pored toga borimo sa problemom ispravnog odlaganja otpada.

Galerija