Nikolić: Daću sve da opravdam povjerenje

Centar Budućnost Volija produžio ugovor do ljeta 2022. godine i obećava bolja izdanja nego u prekinutoj sezoni

1806 pregleda0 komentar(a)
Uželio se košarke: Zoran Nikolić, Foto: Savo Prelević

Bar 10 igrača koji su u tek prekinutoj sezoni odigrali bar jedan meč predstavljaće Budućnost Voli i u takmičarskoj godini 2020/2021. Nakon Nikole Ivanovića, Alekse Ilića, Džastina Kobsa i Suada Šehovića, te ostanka još petorice košarkaša, novi ugovor sa crnogorskim šampionom je dogovorio i Zoran Nikolić.

Nikšićanin koji je nedavno proslavio 24. rođendan je parafirao novi sporazum, koji traje do ljeta 2022.

- Radujem se novim uspjesima, nadam se da me čekaju još uspješnije sezone od prethodnih. Potrudićemo se da makar ponovimo rezultat iz ove sezone, u kojoj nas je pandemija koronavirusa spriječila da ostvarimo velike stvari, jer mislim da bismo imali ozbiljnu šansu za titulu. Odlično je što je zadržana većina ekipe, to će nam mnogo značiti za sljedeću sezonu. Samo se nadam da ćemo moći da igramo pred našom publikom, jer nam podrška navijača puno znači - rekao je Nikolić za „Vijesti”.

I Mornar je zadržao većinu igrača iz ove sezone, a neminovne su velike promjene u dva od tri preostala velika rivala za titulu u ABA ligi - Crvenoj zvezdi i Cedevita Olimpiji. Moguće je da će i Partizan dosta mijenjati, što bi mogao da bude plus za Budućnost,

- To nam odmah daje blagu prednost u smislu, jer puno vam olakšava situacija kada se znate. Sada svi dobro znamo kao tim šta možemo da očekujemo kad se nađemo u nekoj situaciji i kako da na to odreagujemo. Dobro smo radili ove sezone, ubijeđen sam da će tako biti i naredne, te da ćemo svi napredovati. I individualno i kao ekipa.

Nikolić je tokom priprema za prošlu sezonu bio najbolji igrač „plavih”, bio solidan i u ABA Superkupu i na startu regionalne lige protiv Zadra (13 poena, sedam skokova), ali je nakon toga pao u sjenku Hasana Martina. Sezonu u ABA ligi je završio sa prosjekom od 4,6 koševa i 3,1 uhvaćenom loptom. Sada obećava bolja izdanja.

- Nadam se da će naredna sezona biti drugačija, daću maksimum da opravdam povjerenje kluba i trenera. Dešava se da dođe loša sezona, ali to neće uticati na moju volju i želju. Doći ću spreman na pripreme, a jedva čekam da počnu pripreme. Realno, pauza je bila preduga i baš sam se uželio košarke, utakmice mi mnogo nedostaju - zaključio je Nikolić.