Ranko Radulović izboden u zatvoru

Radulović je nakon ukazane pomoći iz Kliničkog centra vraćen u Istražni zatvor, rečeno je Vijestima iz UIKS-a

116247 pregleda39 komentar(a)
Radulović, Foto: Luka Zeković
03.06.2020. 15:32h

Pritvorenik Ranko Radulović izboden je u Istražnom zatvoru saznaju Vijesti iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Prema saznanjima Vijesti, njemu su nanijete dvije ubodne rane, a iz uprave UIKS-a nezvanično su kazali da ga je tokom šetnje napao Nikola Drecun, koji je blizak kavačkom klanu.

Drecun je Radulovića ubo improvizovanim bodežom.

U istražnom zatvoru u toku je uviđaj. Na licu mjesta su pripadnici danilovgradske policije.

Radulović je nakon ukazane pomoći iz Kliničkog centra vraćen u Istražni zatvor, rečeno je Vijestima iz UIKS-a.

Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Radučović je u pritvoru zbog optužbi da je sa albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Kotoraninom Igorom Vukotićem formirao kriminalne grupe koje su planirale likvidacije više policijskih funkcionera, glavnog Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina, i više navodnih članova kriminalnih grupa.

"Dana 03.06.2020.godine, oko 10,20 časova u organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Istražni zatvor Podgorica, na otvorenom prostoru namijenjenom za boravak i rekreaciju pritvorenih lica, došlo je do incidenta između pritvorenih lica N.D. i R.R., tako što je pritvoreno lice N.D., izvršilo fizički napad na pritvorenika R.R., kojom prilikom mu je oštrim predmetom nanio tjelesne povrede, u vidu ubodnih rana. Pritvorenik R.R. je odmah nakon incidenta pregledan od strane zatvorskog ljekara i sproveden u KCCG, radi dalje medicinske opservacije. O navedenom događaju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je bez odlaganja obavijestila Upravu policije - OB Danilovgrad, u cilju preduzimanja radnji i mjera iz okvira njihove nadležnosti", navodi se u saopštenju UIKS-a.