Koje vježbe poboljšavaju seksualni život?

Most je dobra vježba za seks jer podiže izdržljivost u mišićima karlice i poboljšava orgazam

8153 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Najvažnije je jačanje mišića u donjem dijelu tijela, karlice i jezgra koje čine trbušni i donji leđni mišići, tako da se možete nositi s bilo kojom pozom u koju se zapletete. Ako se zapletete...

Kardio: Ako nijeste u formi, prva stvar koju ćete primijetiti tokom odnosa je da teško dišete, puno se znojite i lako umarate. Kardio vježbe, poput preskakanja konopca, plivanja ili vožnje bicikla idealan su trening i mogu vam omogućiti dugotrajan seks. Uz bolju "izvedbu" u krevetu kadio trening će vam pomoći I da izgubite višak kilograma.

Vježbe snage (donji dio tijela): Iduća stvar na koju se morate fokusirati je dobijanje na snazi i izdržljivosti mišića donjeg dijela tijela jer baš oni djeluju kao stabilizatori cijelog tijela u bilo kojem položaju da se nalazi. Most je dobra vježba za seks jer podiže izdržljivost u mišićima karlice i poboljšava orgazam.

Jačanje gornjeg dijela tijela: Snaga gornjeg dijela tijela igra važnu ulogu u mnogim popularnim seksualnim pozama gdje se koriste ruke kako bi obezbijedile stabilnost. Isprobajte vježbe poput daske i sklekova. Nagib je takođe dobra vježba jer poboljšava fleksibilnost i jača kvadricepse i mišiće trupa.

Fleksibilnost nogu i bokova: Ako želite da izbjegnete grčeve ili istegnuće mišića tokom seksualnog odnosa, nekoliko puta na dan se istegnite. Što ste opušteniji, to će vam biti prijatnije da isprobavate razne poze.