Trudo: Kanada podržava aspiracije Sjeverne Makedonije za članstvo u EU

U razgovoru preko video konferencijske veze Spasovski i Trudo su se, kako se navodi, saglasili da je kovid 19 globalni izazov i da je potreban globalni odgovor koji treba da dodje uz bližu saradnju kroz multiilateralne institucije

126 pregleda2 komentar(a)
Trudo, Foto: Shutterstok

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da Kanada produžava da podržava napore i aspiracije Sjeverne Makedonije za članstvo u EU, saopštila je vlada u Skoplju.

Trudo je to, kako se navodi, rekao u razgovoru sa premijerom Severne Makdonije Oliverom Spasovskim preko video konferencijske veze.

Premijer Kanade je čestitao Severnoj Makedoniji na tome što je u prethodne tri godine "uspjela da postigne značajne rezultate i da prevaziđe velike izazove da bi realizovala evroatlantske apsiracije države i svih njenih građana"

Trudo je u razgovoru sa Spasovskim izrazio zadovljstvo čvrstom i značajnom bilateralnom saradnjom dvije zemlje i rekao da se Kanada ponosi podrškom integraciji Sjeverne Makedonije u NATO i time što će u budućnosti dvije zemlje bliže sarađivati kao saveznici.

U razgovoru preko video konferencijske veze Spasovski i Trudo su se, kako se navodi, saglasili da je kovid 19 globalni izazov i da je potreban globalni odgovor koji treba da dodje uz bližu saradnju kroz multiilateralne institucije.

Premijer Spasovski se zahvalio kandskom premijeru na ulozi koju Kanada igra na globalnom nivou borbe sa kovidom 19, kao na pomoći koju je dala Sjevernoj Makedoniji za prevazilaženje posljedica epidemije koronavirusa.