VIDEO Radović pocijepao odluku, ispratio Kuč i Ivanovićevu iz kancelarije

Dok 17 odbornika tvrdi da su po zakonu održali zasijedanja, vladajuća koalicija optužuje da su prekršeni svi zakonski propisi i Ustav Crne Gore

71094 pregleda179 komentar(a)
Radović pocijepao odluku, Foto: Screenshot

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović, pocijepao je odluku koju su donijele da ovjere odbornice Anđela Ivanović (Crnogorska) i Snežana Kuč (DPS) o razrješenju gradonačelnika Marka Carevića i njega.

Kuč, koju je 17 odbornika DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković juče na paralelnoj sjednici u konferencijskoj sali TN Slovenska plaža imenovalo za vršioca dužnosti šefice parlamenta, zatražila je od Radovića da zavede odluke, jer je to preduslov da bi bile objavljene u Službenom listu.

Radović je kazao da su odluke nezakonite, pocijepao odluke i predao ih Kuč u ruke.

One su tražile napismeno, nakon čega ih je Radović ispratio iz kancelarije.

Radović je uputio ranije urgentno pismo Javnoj ustanovi Službeni list Crne Gore upozoravajući ih da bi objavljivanje odluke koju je juče u Turističkom naselju Slovenska plaža usvojilo 17 odbornika, bilo kršenje zakona.

I dok 17 odbornika tvrdi da su po zakonu održali zasijedanja, vladajuća koalicija optužuje da su prekršeni svi zakonski propisi i Ustav Crne Gore, te da se na političkoj korupciji pokušava prekrajati izborna volja građana.

Podnijeta je krivična prijava protiv Ivanovićeve, koja je juče predsjedavala sjednicom, a sa druge strane nova većina je krivično procesuirala sekretarku za lokalnu samoupravu Milijanu Vikotić Jelušić (URA) koja je odbila da ustupi skupštinsku salu smatrajući da je sjednica nezakonito sazvana.