Tara ne prestaje da brusi atletske bisere

Mlađu juniorku Irenu Bošković sa dva seniorska Trofeja Crne Gore talentom prate brojne nade mojkovačkog kluba

944 pregleda0 komentar(a)
Tara je sa tri juniorke i pet pionira ovojila osam seniorskih medalja, Foto: AK Tara
14.06.2020. 22:21h

Jedna punoljetna atletičarka i osam seniorskih medalja - to je učinak za ponos mojkovačkom atletskom klubu Tara, koji je uspio i da odbrani "Trofej Crne Gore" u Baru. U ženskoj konkurenciji naslov je odbranila mlađa juniorka Irena Bošković, ali sa 10 centimetara boljim rezultatom u skoku uvis u odnosu na prethodnu sezonu.

Dva prva mjesta osvojila je njena dvije godina starija sestra Ana, koja je tek napunila 18 godina. Ostali takmičari trenera Marka i Danila Ristića, bili su mlađi od 16 godina.

"Više smo nego zadovoljni. Irena je preskočila 170 centimetara, a za letvicu na 175 falilo je manje od centimetra, iako nije u najboljoj formi. Uticalo je i vrijeme, jer je bilo znatno toplije i veća vlažnost nego u Mojkovcu, ali i atmosfera takmičenja, koja je za većinu naših atletičara bilo debitantsko", objasnio je profesor Marko.

Naročito dominantne su njegove atletičarke bile u bacanju diska, gdje su zauzele četiri prve pozicije.

"Ana je očekivano slavila, dok je Irena rekreativno bacila i zauzela četvrto mjesto. Irena je tek od Nove godine počela sa vježbama snage i ima idealnu visinu za skok uvis sa 193 centimetra i težinom od 62 kilograma. Uprkos tome sjajno baca, čak i kuglu. Očekujem da naredne sezone već kao starija juniorka sa lakoćom preskoči 180 centimetara. Ana je slavila i u koplju, koje zbog povrede lakta nije bacala čak pet godina. Od ostalih naših takmičarki najstarija u Baru je bila je Anđela Rosić i sa 16 godina je bila srebrna u disku i kugli, dvije godine mlađa Vesna Kljajević je bila treća u obje te konkurencije".

Medalju istog sjaja u skoku uvis sa 140 centimetara osvojila je 12-godišnja Nina Lašić, kojoj je srebro izmaklo zbog pokušaja više - objasnio je Marko Ristić.

U njegovom klubu nakon uspjeha u bacačkim, krenulo se i sa radom u skakačkim disciplinama.

"Premala je baza i morali smo tako. Samo ne radimo trkačke discipline, jer u njima i Evropa zaostaje za drugim kontinentima. Nema potrebe i ne želimo da se upuštamo u trku koju ne možemo dobiti. U budućnosti puno očekujem od 12-godišnje Sare Ćetković, koja je pred takmičenje skakala 4,6 metara, ali se nije privikla uslovima i nije ponovila rezultat kojim bi bila druga. No, slijedi Prvenstvo Crne Gore za pionire, koje i jeste mjerilo za nju, Radovana Sošića, Aleksandru Zejak... Na pionirskom prvsntvu debitovaće još dvije atletičarke i jedan pionir", zaključio je Marko Ristić.