Online etno fest mladih sjevera Crne Gore

„Opšti cilj ovog projekta je aktivizacija mladih talenata iz oblasti muzičkog stvaralaštva i kulture iz sjevernih opština Crne Gore i kreiranje atmosfere prihvatanja izvornih i tradicionalnih vrijednosti na nov i moderni način od strane mladih na pomenutim prostorima“, kazao je Džiknić

455 pregleda0 komentar(a)
Logo, Foto: Etno fest sjevera CG

Raspisan je konkurs za online audiciju povodom predstojeće muzičke manifestacije „Online etno fest mladih sjevera Crne Gore“.

Festival će biti održan u sklopu projekta “Online aktivizacija i promocija muzičkog staralaštva mladih sjevera Crne Gore i očuvanje muzičke kulturne baštine Crne Gore” koji sprovodi samostalni umjetnik Zoran Džiknić uz podršku Ministarstva kulture i Muzičkog centra Crne Gore, kao sufinansijera programa i projekata o značaju za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva.

„Opšti cilj ovog projekta je aktivizacija mladih talenata iz oblasti muzičkog stvaralaštva i kulture iz sjevernih opština Crne Gore i kreiranje atmosfere prihvatanja izvornih i tradicionalnih vrijednosti na nov i moderni način od strane mladih na pomenutim prostorima“, kazao je Džiknić.

Pravo učešća na audiciji imaju učenici osnovnih i srednjih škola i studenti iz Nikšića, Plužina, Šavnika, Žabljaka, Pljevalja, Mojkovca, Kolašina, Berana, Rožaja, Petnjice, Plava, Gusinja, Andrijevice i Bijelog Polja.

Kako je Džiknić objasnio, potrebno je da prijavljeni kandidati putem telefona snime izvođenje jedne izvorne crnogorske pjesme u a cappella varijanti ili uz samostalnu muzičku pratnju (u obzir dolaze i matrice) i da snimak pošalju na e-mail adresu zorandziknic@gmail.com , ili u Inbox Facebook stranice “Online Etno Fest mladih sjevera Crne Gore”.

Stručni žiri u sastavu, Zoran Džiknić, Senad Drešević - muzički producent i aranžer i Tijana Blečić, profesorica solo pjevanja, odabraće najbolje učesnike čiji će snimci biti postavljeni na pomenutoj FB stranici kako bi publika mogla da glasa za svog favorita.

Najbolji izvođač, po ocjeni stručnog žirija, dobiće besplatno snimanje cover kompozicije u profesionalnom muzičkom studiju “Studio Drešević” u Podgorici, dok će izvođač koji bude imao najviše glasova publike dobiti prigodnu novčanu nagradu.