LEN potvrdio devet učesnika Lige šampiona, čeka se Jadran

"Moramo da do 1. jula odlučimo da li ćemo igrati ili ne", rekao je direktor Novljana Miloš Mračević

584 pregleda2 komentar(a)
Jadran ima vremena do kraja mjeseca da donese odluku, Foto: Savo Prelević

Vaterpolisti Jadran Carina nisu siguran učesnik Lige šampiona naredne sezone, bez obzira na to što imaju vajld kartu za elitno takmičenje - problem je, naravno, finansijske prirode.

Evropska plivačka federacija (LEN) danas je objavila imena devet od 10 sigurnih učesnika Lige šampiona. Nedostaju samo Novljani...

"U stalnom smo kontaktu sa LEN i moramo da do 1. jula odlučimo da li ćemo igrati Ligu šampiona ili ne", rekao je direktor Jadrana Miloš Mračević i nastavio:

"Pogođeni smo situacijom nastalom pandemijom koronavirusa. Klub smo koji mnogo zavisi od turističke sezone, vidjećemo šta će biti. Borimo se, želimo u Ligu šampiona, vjerujem i da ćemo je igrati", kazao je Mračević.

Pred Jadranom su tako tri opcije - da bude dio Lige šampiona, da igra kvalifikacije za plasman u LŠ ili da sezonu počne u Evrokupu.

LEN je promijenio format Lige šampiona u kojoj će naredne sezone umjesto 16 učestvovati 12 timova.

U ovom trenutku sigurnih je devet: Jug, Pro Reko, Ferencvaroš, Barseloneta, Olimpijakos, Špandau, Hanover, Marsej i Dinamo iz Tbilisija.

Ako Jadran odustane, vjerovatno bi njegovo mjesto u eliti zauzeo mađarski Solnok, a preostala dva mjesta u grupnoj fazi popunila bi dva najbolja tima u kvalifikacijama...