Završena eksproprijacija za prioritetne faze izgradnje Bulevara kroz Donju Goricu

„Postupci za faze 2 i 3 su pokrenuti i rješavanje teče planiranom dinamikom, u skladu sa postupkom propisanim Zakonom o eksproprijaciji. Direkcija za imovinu u skladu sa dinamikom koja je utvrđena od strane Direkcije za saobraćaj rješava imovinsko – pravne odnose na budućoj trasi“

55 pregleda4 komentar(a)
donja gorica bulevar, Foto: PG Biro
09.02.2018. 16:30h

Eksproprijacija zemljišta na prioritetnim djelovima budućeg bulevara kroz Donju Goricu je okončana, saošteno je iz Glavnog grada.

Direkcija za imovinu Glavnog grada je riješila imovinsko – pravne odnose za prioritetne faze 1 i 4, dok će u narednom periodu biti eksproprisano zemljište na preostalim fazama.

„Postupci za faze 2 i 3 su pokrenuti i rješavanje teče planiranom dinamikom, u skladu sa postupkom propisanim Zakonom o eksproprijaciji. Direkcija za imovinu u skladu sa dinamikom koja je utvrđena od strane Direkcije za saobraćaj rješava imovinsko – pravne odnose na budućoj trasi“, saopšteno je iz PG biroa.

Radovi na izgradnji bulevara počeli su izgradnjom bulevara od raskrsnice sa Ulicom Miloja Pavlovića do početka treće trake u Kokotima.

Bulevar kroz Donju Goricu, ističu iz Glavnog grada, neće imati samo značaj u saobraćajnom povezivanju, već će biti povezan sa sistemom za prečišćavanje otpadnih voda, jer će se na trasi bulevara nalaziti nova kolektorska mreža.

Vrijednost izgradnje bulevara je preko 10 miliona eura.