Krivična prijava zbog sumnje da je oštetio budžet Crne Gore za 175.000 eura

Sumnja se da je S.B. krivična djela koja mu se stavljaju na teret izvršio na način što je po osnovu fiktivnih faktura primao uplate od strane većeg broja pravnih lica iz Crne Gore u iznosu od oko 750.000 eura, te je ta sredstva podigao sa svojih žiro računa, i ista, uz određenu nadoknadu, vratio uplatiocima

4785 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektora za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Specijalnom državnom tužiocu, podnijeli su izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv jednog pravnog lica kao i protiv odgovornog lica u pravnom licu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i utaja poreza i doprinosa putem pomaganja.

Kako je saopšteno, sumnja se da je S.B. krivična djela koja mu se stavljaju na teret izvršio na način što je po osnovu fiktivnih faktura primao uplate od strane većeg broja pravnih lica iz Crne Gore u iznosu od oko 750.000 eura, te je ta sredstva podigao sa svojih žiro računa, i ista, uz određenu nadoknadu, vratio uplatiocima.

"Na taj način je osumnjičeni, kako se sumnja, omogućio utaju poreza i doprinosa i štetu po budžet Crne Gore u iznosu od oko 175.000 eura", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektora za sprečavanje pranja novca i finasiranja terorizma će nastaviti sa aktivnostima u ovom predmetu, koji je realizovan u nastavku akcije kodnog naziva "Bora".