Zapanjujuća drama snimljena po istoimenoj knjizi

Životi stanovnika jednog nebodera polako se počinju urušavati iako im ova luksuzna građevina pruža sve što im je potrebno…

53 pregleda2 komentar(a)
Film Neboder, Foto: Internet
10.02.2018. 12:39h

Film “Neboder” snimljen je po istoimenoj knjizi Dž. G. Balarda. Zapanjujuće maštovit film reditelja Bena Vitleja, u kojoj glavna uloge tumače Tom Hidlston, Džeremi Ajrons i Sijena Miler, prikazuje milje koji je u knjizi smješten u vrijeme prije vladavine Margaret Tačer.

U središtu filma je mladi doktor Robert Leng koji se nakon smrti svoje sestre seli u novu, luksuznu zgradu koju je dizajnirao ekscentrični arhitekta, gospodin Rojal. Neboder svim stanarima pruža sav komfor modernog života, bazene, teretanu, supermarkete, čak i školu. Stanari nebodera postaju izolovani od spoljašnjeg svijeta. Gospodin Rojal smjestio se u predivnom stanu na vrhu zgrade. Iako Rojal tvrdi kako je izgradio ovaj neboder kako bi podstakao promjene, taj brutalni betonski blok odiše atmosferom klasne svađe između stanara na višim i nižim spratovima, čime započinju neobuzdani sukobi između odvojenih grupa ljudi koji završavaju u anarhiji, te se zgrada počinje urušavati iznutra.

“Neboder” je 2015.godine dobio nagradu od British Independent Film Awards za najboljeg glumca, nabolji scenario, naboljeg sporednog glumca i glumicu.

Ne propustite da uživate u ovom ostvarenju, u subotu od 22:30h na Televiziji Vijesti.