Uklonili zaključanu kapiju u Petrovićima

Kompanija Luštica Develompent iz Tivta prije nekoliko dana zatvorila je kapije bivšeg vojnog kompleksa Petrovići na obali luštičkog poluostrva u Tivatskom zalivu. Na taj način oko 2 kilometra dužine morske obale od Petrovića do još uvijek aktivnog vojnog kompleksa Pristan na hercegnovskom dijelu obale Luštice unutar zaliva Boke, postalo je nedostupno za građane Crne Gore

9142 pregleda6 komentar(a)
Otvorena kapija, Foto: Komunalna policija

Komunalna policija Opštine Tivat danas je, istog dana kada su “Vijesti” objavile priču o njenom postavljanju i zaključavanju, uklonila kapiju na ulazu u bivši vojni kompleks Petrovići na obali luštičkog poluostrva u Tivatskom zalivu.

“Komunalna policija u prisustvu predsjednika MZjesne zajednice Krašići Tonka Petrovića uklonila je kapiju, tako da je građanima ponovo omogućen pristup ovom dijelu obale.” – kazao je načelnik Uprave za inspekcijske poslove Opptine Tivat Jovica Stojković.

Kompanija Luštica Develompent iz Tivta prije nekoliko dana zatvorila je kapije bivšeg vojnog kompleksa Petrovići na obali luštičkog poluostrva u Tivatskom zalivu. Na taj način oko 2 kilometra dužine morske obale od Petrovića do još uvijek aktivnog vojnog kompleksa Pristan na hercegnovskom dijelu obale Luštice unutar zaliva Boke, postalo je nedostupno za građane Crne Gore.

„Nekadašnji vojni kompleks Petrovići, prema ugovoru Vlade Crne Gore i kompanije Orascom Development Holding, planiran je kao suvi vez za potrebe projekta Luštica Bay i dvije marine koje će u okviru našeg grada biti izgrađene. Budući da je kompanija pokrenula radove na tom području, a zbog uočenih oštećenja na novoinstaliranim ili popravljenim objektima kao i činjenice da je u okviru kompleksa i neispitani nekadašnji vojni potkop, u cilju poboljšanja uslova sigurnosti na lokaciji, uveden je privremeni kontrolisani režim pristupa ovom području. To, međutim, nikako ne znači da je područje definitivno zatvoreno za crnogorsku javnost ni sada ni ubuduće, a naročito ne do isteka važenja ugovora o drugoročnom zakupu zemljišta na Luštici između Vlade CG i Orascom Developmenta.“- kazali su „Vijestima“ u kompaniji Luštica Development dodajući da je pristup dozvoljen Slupbi zaštite i spašavanja, Komunalnom i drugim državnim službama, kao i da kroz kompleks mogu proći mještani koji imaju nekretnibe van njega, na oblišnjem Pristanu. Od danas posljepodne međutim, nakon akcije Komunalne policije Opštine Tivat, i svi ostali građani mogu opet nesmetano da uđu u Petroviće.