Dragan Adžić: Želja nam je završni turnir, nadam se igranju u normalnim uslovima

Budućnost je danas saznala rivale u grupnoj fazi - to su Ramniku Vlčea (Rumunija), Đer (Mađarska), Borusija Dortmund (Njemačka), CSKA (Rusija), Brest (Francuska), Odenze (Danska) i Podravka (Hrvatska)

3998 pregleda0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Zoran Đurić

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić ističe da je njegov tim jedan od 11 učesnika Lige šampiona, koji žele da se nađu na finalnom turniru naredne sezone.

Budućnost je danas saznala rivale u grupnoj fazi - to su Ramniku Vlčea (Rumunija), Đer (Mađarska), Borusija Dortmund (Njemačka), CSKA (Rusija), Brest (Francuska), Odenze (Danska) i Podravka (Hrvatska).

"Vlčea, Đer i Brest su i u prethodnoj sezoni Lige šampiona, bili među osam najboljih i borili se za plasman na finalni turnir, njihov kvalitet je neupitan. Borusija je debitant u Ligi šampiona, a sa Odenzeom i Podravkom imamo iskustvo igranja velikog broja mečeva. CSKA je novoformirana ekipa, bili su treći u Rusiji i izuzetno su se pojačali, pa je sigurno da će biti konkurentni i da imaju ambiciju da napadnu finalni turnir. U novoj sezoni 11 ekipa ima ambiciju da se nađe na finalnom turniru, a među njima je naravno i Budućnost", kazao je Adžić.

On ističe da su novi sistem takmičenja i nove ekipe u Ligi šampiona "izuzetno afirmativni za rukomet".

"Na ovaj način se podiže konkurentnost rukometa, svi timovi imaju više utakmica, pa ćemo tako već u septembru odigrati tri meča, što je nama posebno značajno, jer nemamo domaće prvenstvo. I svim ostalim timovima će bez sumnje, odgovarati ovaj sistem takmičenja, jer se to pokazalo kao pun pogodak i u Ligi šampiona za rukometaše. Raduje me ovaj korak EHF-a i vjerujem da ćemo biti spremni u septembru, uz očekivanje da ćemo igrati u normalnim uslovima i da će putovanja biti moguća zbog situacije širom planete usljed pandemije virusa KOVID-19", kazao je Adžić.

-