Spašeni pecaroši koji su bili zarobljeni na plazi Kurtovića porat

Navodi se da je posada počela potragu od Rta Ratac do Čanja, jer su prethodno operateri Erkam Vuković i Filip Perunović putem redarskog sistema utvrdili da se nijedno plovilo ne nalazi između Bara i Budve

9778 pregleda5 komentar(a)
Spasilačka akcija, Foto: UPS

Dva pecaroša iz Sutomora spašena su danas u akciji Uprave pomorske sigurnosti, nakon sto su rano jutros isplovili iz sutomorskog zaliva i tu im se izgubio svaki trag.

Nakon sat i po potrage posada UPS-a ,Stevan Asović i Nikola Bošković, na spasilačkom čamcu SAR -1 pronašli su ih na skrivenoj plažici Kurtovića porat, u uvali Majevik, gdje su bili zarobljeni zbog jakog vjetra koji je dostizao brzinu i do 35 čvorova.

"Pomorsko operativni centar danas je oko 11 časova primio poziv da se dva pecaroša koja su rano jutros otišla na more, porodicama ne javljaju na telefone što je kod njih izazvalo zabrinutost zbog jakog sjevernog vjetra. Pet minuta nakon toga spasilački čamac SAR-1 isplovio je sa gata 5 Luke Bar" piše u saopštenju UPS-a.

Navodi se da je posada počela potragu od Rta Ratac do Čanja, jer su prethodno operateri Erkam Vuković i Filip Perunović putem redarskog sistema utvrdili da se nijedno plovilo ne nalazi između Bara i Budve.

"Mala pasara dužine 5 metara prišla je čamcu SAR-1 na plaži Kurtovića porat i uz male poteškoće dopremljena je do sumotorske plaže" navodi se u saopštenju.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, želi da upozori sve aktere u pomorskom saobraćaju, da vode računa da u ovakvim ili sličnim situacijama ne isplovljavaju na more, jer dovode u pitanjej prvenstveno svoj život, a naravno i spasioce koji su dužni da se otisnu u ponekad nepoznato.