Lovćen na dnu, predsjednik podnio ostavku

Nakon osam godina na toj funkciji, Vukmirović je podnio ostavku

13211 pregleda19 komentar(a)
Navijači Lovćena na finalnom meču Kupa Crne Gore prošle godine, Foto: Savo Prelević

Najstariji crnogorski fudbalski klub spao je na najniže grane - Lovćen će naredne sezone igrati u najnižem rangu - u podsavezu.

Prije šest godina Lovćen je bio osvajač Kupa Crne Gore, prošle godine, dok se borio za opstanak igrao u finalu tog takmičenja, a od danas je trećeligaš, član Južne regije.

Prekidom prvenstva, Cetinjani su ostali bez šansi da se do kraja bore za drugoligaški život, s tim da su u dosadašnjem toku šampionata konstantno bili ispod crte, u zoni ispadanja.

Silazak na najnižu stepenicu CG fudbala označio je i odlazak predsjednika Ivana Vukmirovića.

Nakon osam godina na toj funkciji, Vukmirović je podnio ostavku.

"Osjećam moralnu odgovornost da podnesem ostavku. Nažalost, i pored svih napora da opstanemo u Drugoj ligi, desile su se stvari na koje nismo mogli da utičemo i zbog kojih smo izgubili šansu da se na terenu izborimo za svoje ciljeve. Nažalost, platili smo danak teškoj finansijskoj situaciji i činjenici da smo igrali sve domaće utakmice van svog grada. Svjestan sam činjenice da je tokom ovog perioda 'Lovćen' imao uspona i padova, ali je ova odluka bila nešto preko čega nijesam mogao preći", kazao je Vukmirović za Cetinjski list i priznao:

"Nismo bili na nivou koji je tražen. Odigrali smo lošu sezonu, ali smo svi vjerovali da možemo da opstanemo".

Utjeha, ako je ima u ovom trenutku, jeste infrastruktura koja će uskoro biti gotova.

"Nadam se da će u najkraćem roku naš Lovćen ponovo biti prvoligaš i da će na novom stadionu, u bliskoj budućnosti, igrati evropske utakmice", rekao je Vukmirović.