„Štrajk mozga“ snimio prvi album

"Radi se veoma kvalitetnom materijalu za koji smo sigurni da će naći sjajan prijem kod publike i van granica Crne Gore. Pored samog snimanja pjesama, bendu je obezbijeđen i nastup na desetom jubilarnom Lake festu", saopštili su iz „Sinteze“

3864 pregleda3 komentar(a)
Štrajk mozga, Foto: Facebook

Mlada nikšićka rok grupa “Štrajk mozga” snimila je prvi album pod nazivom "Mind slaves", na kojem se našlo osam pjesama. Album je snimljen u studiju „Stivi music“ u okviru projekta "Uhvaćeni tonovi" kojeg je realizovalo Nevladino udruženje (NU) „Sinteza“ iz Nikšića.

"Radi se veoma kvalitetnom materijalu za koji smo sigurni da će naći sjajan prijem kod publike i van granica Crne Gore. Pored samog snimanja pjesama, bendu je obezbijeđen i nastup na desetom jubilarnom Lake festu", saopštili su iz „Sinteze“.

Podsjetili su da je dio pomenutog projekta koji se odnosio na konkurs za snimanje albuma privukao veliku pažnju bendova, kao i da je osnovni kriterijum odabira grupe za snimanje albuma, bio je da je bend istovremeno i autor pjesama i da iste nijesu ranije objavljivane.

"Rezultat je zaista kvalitetan materijal grupe 'Štrajk mozga' koja se izdvojila muzičkim kvalitetom, ali i tekstovima. Ovim projektom smo željeli da pružimo punu afirmaciju mladim umjetnicima i njhovom autorskom radu i da ga prezentujemo nikšićkoj i crnogorskoj publici“, naveli su iz NU „Sinteza“.

U sklopu projekta objavljena je i zbirka pod nazivom ,,Nikšićka rok poezija" koja sadrži više od 400 pjesama od 34 autora i bendova iz Nikšića, a koja je promovisana prošlog mjeseca.

Projekat „Uhvaćeni tonovi“ podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.