Davidović: Epidemiološki faktor ključ za turističku sezonu

Davidović je rekao da ako situacija sa virusom bude bolja i ako narednih 14 dana budemo poštovali mjere NKT , možda se i možemo nadati avgustu. Ako zajednički radimo u nastavku, nadamo se i septembru

3756 pregleda8 komentar(a)
Damir Davidović, Foto: Printscreen YouTube

Državni sekretar Ministrastva održivo razvja i turizma Damir Davidović u „Bojama jutra“ rekao je da je epidemiološki faktor ključ za turističku sezonu.

„Desilo se ono čega smo se svi plašili. Nedostatak dispiline dovelo je povećanog broja zaraženih, situacija je značajno komplikovanija. Apelujem na građane da poštuju jednostavne mjere“, rekao je Davidović.

Davidović je rekao da ako situacija sa virusom bude bolja i ako narednih 14 dana budemo poštovali mjere NKT , možda se i možemo nadati avgustu. Ako zajednički radimo u nastavku, nadamo se i septembru.

„Imamo interesovanje iz Rusije, jugoističnih zemalja, o regionu da ne pričam. Radimo sve što možemo da to interesovanje održimo“, i dodao da avioni iz Bjelorusije „puni lete za Crnu Goru, a neke avio kompanije su otkazali letove“.

Komentarišući to što je Crna Gora uklonjena sa liste bezbjednih zemalja Davidović kaže da je lista bila izuzetno značajna za Crnu Goru i da je Evropska komisija prepoznala napor.

Davidović je rekao da će ova godina da bude izazovna .

„U ovom trenutku od 45 do 50 odsto hotela je otvoreno , kada gledamo po broju kreveta ta brojka je veća“, rekao je Davidović i dodao da su naši hotelijeriu pokazali da mogu da se prilagode situaciji.

Opširnije u gostovanju.