Uzalud peticija: Ulica Nikole Đurkovića u Maslinama i dalje u lošem stanju

Kako je kazao “Vijestima” mještanin Petar Dedivanović, peticija je predata predstavnicima Mjesne zajednice koji su je proslijedili Glavnom gradu

3213 pregleda1 komentar(a)
Ulica Nikole Đurkovića u Maslinama, Foto: Borko Ždero

Ulica Nikole Đurkovića u podgoričkom naselju Masline i dalje je u lošem stanju, iako su nadležne službe Glavnog grada upoznate s tim i prije nekoliko mjeseci dobili i peticiju sa 120 potpisa građana, kojom traže da se ta saobraćajnica uredi.

Kako je kazao “Vijestima” mještanin Petar Dedivanović, peticija je predata predstavnicima Mjesne zajednice koji su je proslijedili Glavnom gradu.

Duga nekoliko stotina metara, ulica u blizini kasarne “Marko Miljanov”, nema trotoar, atmosfersku kanalizaciju, asfalt je dotrajao, a nakon kiše, od vode se ne može proći.

Prije dvije godine napravljen je sistem fekalne kanalizacije u dijelu ulice, ali na pojedinim mjestima nije urađena.

Dedivanovć kaže i da je tada loše urađena sanacija saobraćajnice nakon radova, koji su dugo trajali.

“Pojedini mještani moraju da prave nasipe ispred kapija, kako bi spriječili da se voda sliva prema kućama. Kao što možete da vidite kod kontejnera se stvaraju lokve, od vode ne može da se prođe”, kazao je Dedivanović.

Navodi i da je peticija predata prije pojave koronavirusa.

„Predstavnici Mjesne zajednice su održali sastanak s nadležnima iz Glavnog grada, koliko smo u toku, rečeno im je da su upoznati s ovim problemom. Navodno je plan da se naša ulica uradi, da tako kažem, u paketu s još jednom koja je paralelna, ali kako tvrde za to će trebati dosta novca”, kazao je Dedivanović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prošlog ljeta je tokom obilaska MZ “Masline” naveo da će na tom području biti izgrađeno novih 1.185 metara fekalne kanalizacije.

Pojasnio je da će to biti urađeno u dijelu Ulice Nikole Đurkovića, zatim u ulicama Goce Delčeva, Valtazara Bogišića, Žarka Zrenjanina i u dijelu Ulice desete crnogorske brigade.

Iz Glavnog grada “Vijestima” nisu odgovorili da li su i kakvi radovi predviđeni u narednom periodu u Ulici Nikole Đurkovića i da li su upoznati s peticijom mještana.