Legendarni Brazilac o povredi koja mu je promijenila život i karijeru: Postao sam drugi čovjek

Ronaldo je rekao da je u trenutku povrede osjetio bol i strah te da nije znao da li će se ikada vratiti na teren. Kaže da je pronašao unutrašnju snagu za koju ranije nije znao

6680 pregleda0 komentar(a)
Ronaldo nakon povrede, Foto: printscreen

Legendarni Brazilac Ronaldo se u razgovoru za sportski magazin "Sportweek", koji objavljuje "Gazeta delo sport" prisjetio prisjetio 2000. godine kada je kao igrač Intera doživio tešku desnog koljena koja mu je u potpunosti promijenila život i karijeru.

Ronaldo je rekao da je u trenutku povrede osjetio bol i strah te da nije znao da li će se ikada vratiti na teren. Kaže da je pronašao unutrašnju snagu za koju ranije nije znao.

"Osjetio sam bol i strah kada sam povrijedio koljeno na Olimpiku u Rimu. Da li ću se ikada vratiti i u kakvom stanju ću biti? Međutim, nakon što je taj početni strah prošao, pronašao sam unutrašnju snagu za koju ranije nisam ni znao. Postao sam drugi čovjek, ali s istom ljubavlju prema fudbalu. Ta strast je bila moj najbolji trener, ljekar, fizioterapeut i saigrač", rekao je legendarni Ronaldo.

"Povreda je bila sudbina, ali mi moramo preuzeti odgovornost za ono što se desilo tog 5. maja kada smo izgubili titulu prvaka. Kada je vaša sudbina u vašim rukama i pustite da vam ona nestane, ne možete se ljutiti na bilo koga drugog osim na sebe. Nismo uspjeli da shvatimo što se dogodilo i zbog toga sam plakao", istakao je Ronaldo.

Nakon toga, on je otkrio zbog čega je na kraju napustio klub.

"Skudeto sa Interom je najmanje što sam mogao da dam navijačima s obzirom na to koliko su me voljeli. Nisam znao da je to moja posljednja utakmica, samo sam rekao predsjedniku da sa trenerom nemam dobar odnos i da ga nikada nećemo imati", prisjetio se Ronaldo koji je otkrio da mu je Masimo Morati, tadašnji predsjednik Intera oprostio što je otišao u Real Madrid.

Ronaldo je dodao da vjeruje u trenutne vlasnike Intera te da on kao navijač kluba sanja titulu prvaka, ali da jako poštuje Juventus za kojeg je rekao da je postavio temelj klupskog funkcionisanja i načina na koji jedan klub treba da se razvija.