Kolašin: Otkazan Korifej

Organizatori kažu da su primorani na takav potez,“ iako je Ministartsvo kulture obezbijedilo sufinansiranje festivala, kroz konkurs Razvoja kulture na sjeveru

2204 pregleda1 komentar(a)
Sa ranijeg izdanja (arhiva)

Međunarodni festival alternativnog teatra Korifej, koji je trebalo da se od 9. do 22 . avgustra održi u Kolašinu, odložen je, saopštili su organizatori.

Održavanje festivala, kako su objasnili, odloženo je „za budući period, jesen ili zimu, što će zavisiti od razvoja situacije vezane za epidemiju koronavirusa i mjere koje će zvanična tijela preduzimati i preporučivati za oblast kulture“. Organizatori kažu da su primorani na takav potez,“ iako je Ministartsvo kulture obezbijedilo sufinansiranje festivala, kroz konkurs Razvoja kulture na sjeveru, a lokalne snage opredijelile dodatnu sumu iz opštinskog budžeta.

"Ostaje obećanje građanima Kolašina, gostujućim pozorištima koja su ove godine treblo da nastupe, ali i brojnim posjetiocima sa strane, da će festival biti održan u doglednom roku. Ostaje i i žaljenje što je pozorište ove sezone platilo ovako visok ceh restrikcija, u vrijeme kad i Evropa i region dopuštaju teatarskim kućama da obavljaju svoju funkciju, u vrijeme kad upravo plemenita, ohola, fanatična i fantastična kultura treba da nas sačuva i suoči“- navodi se u saopštenju.