Vujičić Markoviću: Ne pristoji predsjedniku Vlade koji ne govori istinu i laže građane da bude nosilac liste

"Vi ste gospodine Markoviću, prije neki dan u Skupštini Crne Gore, u tri navrata izrekli veliku neistinu, a da niste ni trepnuli"

10673 pregleda13 komentar(a)
Vujičić, Foto: Građanska akcija

Budvanska Građanska akcija pozvala je premijera Duška Markovića, da odustane od namjere da bude nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) na predstojećim parlamentarnim izborima 30. avgusta.

"Gospodine Predsjedniče Vlade Duško Markoviću, odustanite od namjere da budete nosilac liste DPS-a na predstojećim izborima, jer ne pristoji predsjedniku Vlade koji ne govori istinu i laže građane da bude nosilac liste, pa i ako se radi o lisi DPS-a. Prepustite to mjesto nekome ko se ne koristi neistinama, a vi razmislite da podnesete, podhitno, ostavku na mjesto predsjednika Vlade. Vi ste gospodine Markoviću, prije neki dan u Skupštini Crne Gore, u tri navrata izrekli veliku neistinu, a da niste ni trepnuli, tri puta ste rekli: Planovi u Budvi su neadekvatni, ali važeći. Obzirom da ste to izgovorili, tri puta u nekoliko minuta, jasno je da se ne radi o lapsusu, da se ne radi o lapsusu, dokaz je da se dokumentacija za izgradnju objekata i dalje izdaje na osnovu isteklih planova, samo iz razloga što su isti na sajtu ministarstva kojim lično rukovodite istaknuti, kao važeći, a ustvari planovima je istekao rok važenja", navelo je u pismu predsjednik Građanske akcije Božidar Vujičić.

On je kazao da Marković od prvog radnog dana u Vladi, zna da su planovi istekli.

"Znači skoro četri godine, znaju to i predstavnici pokradene vlasti u Budvi, gospodin Dragan Krapović i gospodin Marko Carević, nažalost građana Budve i Crne Gore oni su spremniji da povjeruju u vašu laž nego u svoje ubeđenje i u zakon.Zainteresovane građane, kojima je jasno da nešto važi dok mu ne istekne rok, ali koji bi ipak da provjere je li to baš tako, obzirom da živimo u Državi Crnoj Gori, upućujem na sajt Upravnog suda CG da pogledaju presudu suda oznake U.broj 2409/18. Navedenom presudom sud poništava rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma kojim je Glavni državni arhitekta, Dušan Vuksanović, izdao saglasnost na idejno rješenje 2018. godine, pozivajući se na Detaljni urbanistički plana Bečići koji je istekao 2014. godine”, istakao je Vujičić.

Kako navodi i sudu je jasno da plan važi, do isteka roka na koji je donijet.

“Za predsjednika Vlade CG i Milivoja Katnića (protiv čijih specijalnih tužilaca, Ane Bošković, Stojanke Radović, Radmile Ćuković, Živka Savovića i Veselina Vučkovića, sam podnio prijave zbog falsifikovanja javnih službenih isprava jer su zloupotrebili službeni položaj na način što su moju prijavu da se planovi falsifikuju odbacili uz obrazloženje da planovi važe), kao i za Tužilački savjet, kojem sam se takođe obratio, planovi i dalje važe i važiće dok se ne usvoje novi. Poštovani gospodine predsjedniče Vlade Crne Gore Markoviću, ukoliko nastavite da istrajavate da su nevažeći planovi, kojih u Crnoj Gori u ovom momentu ima oko 330, koji su objavljeni na sajtu ministarstva, važeći ali neadekvatni, onda otkažite i izbore zakazane za 30.08.2020. godine i proglasite, zajedno sa tužilaštvom, da Vladi i Skupštini Crne Gore ne ističe rok za mjesec dana, već da će Skupština i Vlada Crne Gore funkcionisati, važiti, do usvajanje nove Skupštine i Vlade. Predlažem da rok važenja pomjerite kao što ste pomjerili rok važenja za nevažeće istekle planove, do usvajanja Plana generalne regulacije, uz mogućnost da taj rok stalno pomjerate, po želji Demokratske partije socijalista", zaključio je Vujičić