Brnabić: Vučić najozbiljnije razmišlja o koaliciji sa Šapićem, teško je podnio podršku protestima iz SPS

Ona je navela da Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što cijeni kod njega borbenost

8954 pregleda3 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem i navela da je ona jedan od dva kandidata za premijera nove vlade.

Brnbić je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, rekla da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podnio podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije (SPS) dali protestima opozicije u Beogradu.

Ona je navela da Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što cijeni kod njega borbenost.

"Aleksandar Šapić je pokazao da želi i da umije da se bori, i to je pokazao u trenucima kada se naši koalicioni partneri, prije svega mislim na SPS nisu tako borili, i neki iz SNS", navela je.

Nije željela da otkrije ko je drugi kandidat za premijera.

"Drugi kandidat je kandidat iz naše stranke iza koga bih ja stala u svakom trenutku", rekla je Brnabić.

Ispričala je da je Vučić tražio od njih da se izjasne o četiri opcije u vezi sa budućim partnerstvom.

Prva je da SNS bude u koaliciji sa SPS, druga da budu u koaliciji sa Šapićevim SPAS, treća da ušu u partnerstvo i sa SPS i sa SPAS, i posljednja opcija - da SNS bude sam uz podršku manjina.

"Ja sam glasala da SNS formira sama vlast sa manjinama. Zaista mislim da bi to bila najbolja moguća opcija za Srbiju", rekla je Brnabić.