Hajran Murić napustio Radničku partiju i Demokratski front

“Čelnici tog saveza Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević takvim izjavama vrijeđaju pripadnike bošnjačkog i albanskog naroda koji je nedužno stradao tokom minulih ratova", kazao je Murić

56 pregleda15 komentar(a)
Hajran Murić, Foto: Facebook
29.01.2018. 17:00h

Član Izvršnog odbora Radničke partije Crne Gore i jedan od potpredsjednika stranke Rožajac Hajran Murić napustio je tu partiju kao i Demokratski front, nezadovoljan poslednjom izjavom čelnika tog saveza kojom se rehabilituju četnici.

Predsjedništvo Demokratske narodne partije ovlastilo je predsjednika te stranke Milana Kneževića da pokrene inicijativu o „ideološkom pomirenju“ u Crnoj Gori, a prema planu DF-a, inicijativa bi nakon što dobije podršku bliskih političkih organizacija, udruženja i pojedinaca mogla u vidu deklaracije biti ponuđena parlamentu na usvajanje.

“Čelnici tog saveza Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević takvim izjavama vrijeđaju pripadnike bošnjačkog i albanskog naroda koji je nedužno stradao tokom minulih ratova. Svakodnevno sam sa porodicom izložen prijetnjama i vrijeđanjima od strane sugrađana, zato što sam pripadao tom savezu”, kazao je Murić, objašnjavajući odluku o napuštanju stranke, dodajući da je sa svim članovima partije, kako i predsjednikom RP Jankom Vučinićem ostao u dobrim odnosima.

Ipak, smatra on, i Vučinić je podlegao šovinističkom vokabularu Mandića, Medojevića i Kneževića.

On je dodao da je njegov životni moto zajednički suživot sa svim narodima i narodnostima, gledanje u budućnost, a ne povratak u prošlost i bratoubilačka dešavanja.