Prioriteti Budućnosti: Prvo Dečić, pa Ludogorec

Duel Dečić - Budućnost igra se u petak i tim mečom će biti otvorena nova sezona u Telekom 1. CFL

2561 pregleda0 komentar(a)
Dejan Zarubica, napadač Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Budućnosti sastaće se s danskim Mitjilandom ako u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona iznenade Ludogorec u Podgorici, odlučeno je žrijebom drugog kola u Nionu.

“Plavi” bi ponovo bili domaćini, 25. ili 26. avgusta.

Crnogorski i bugarski prvak imali su težak žrijeb, dobili su zapravo najtežeg rivala iz podgrupe u kojoj su još bili pobjednici duela Šerif - Fola Eš, Konahs Kej - Sarajevo i Dinamo Tbilisi - Tirana.

Jer, Mitjiland je uz Kopenhagen najbolji danski klub, osvojio je dvije od posljednje tri titule - u nedavno završenoj sezoni imao je čak devet bodova više od tima koji je sinoć igrao protiv Mančester junajteda četvrtfinale Lige Evrope.

Budućnost je prije tačno 10 godina igrala protiv danskog tima, i to Brondbija u kvalifikacijama za Ligu Evrope - u Podgorici je izgubila 2:1, u Kopenhagenu 1:0.

Da bi se ponovo sastali s danskim predstavnikom, Podgoričani moraju da iznenade Ludogorec, ali Mitjiland nije nešto o čemu sada razmišljaju izabranici Mladena Milinkovića.

- Kada je Evropa u pitanju, mislimo samo na Ludogorec, ali prije Ludogoreca mislimo na Dečić - to je naš prvi naredni meč i želimo da otvorimo prvenstvo na najbolji mogući način - kaže napadač Budućnosti Dejan Zarubica.

Duel Dečić - Budućnost igra se u petak i tim mečom će biti otvorena nova sezona u Telekom 1. CFL.

Utakmica će se, kako sada stvari stoje, igrati na neutralnom terenu jer u Tuzima još nisu gotovi reflektori, a iz FSCG zahtijevaju da se igra u noćnom terminu.

Pet dana nakon meča s Dečićem, “plavi” će dočekati Ludogorec...