Policija pretresla kabinet ministra finansija Portugala

Ministarstvo finansija Portugala je u kratkom saopštenju za "Politiko" potvrdilo da se pretres dogodio u petak i navelo da "otvoreno sarađuje" u istrazi kao i da će "dati na raspolaganje sudskim vlastima sav zahtijevani materijal"

1 komentar(a)
Mario Senteno, Foto: Reuters
28.01.2018. 18:39h

Portugalska policija pretresla je kabinet ministra finansija Marija Sentena koji je nedavno postao i šef Eurogrupe, koja okuplja ministre finansija eurozone, prenosi Tanjug.

Ministarstvo finansija Portugala je u kratkom saopštenju za "Politiko" potvrdilo da se pretres dogodio u petak i navelo da "otvoreno sarađuje" u istrazi kao i da će "dati na raspolaganje sudskim vlastima sav zahtijevani materijal".

Prema različitim medijskim izvještajima, taj pretres je povezan sa optužbama o poreskim olakšicama kompaniji za nekretnine koja se nalazi u vlasništvu članova porodice predsjednika Benfike, fudbalskog kluba iz Lisabona.

Te izvještaje, međutim, nije potvrdila služba javnog tužilaštva kao ni ministarstvo.

Senteno je prethodno negirao umiješanost povodom optužbi na njegov račun o poreskim olakšicama, a koje su se prvi put pojavile u septembru u portugalskom nedjeljniku "Sabado".

Kako navodi "Politiko", Senteno koji je navijač Benfike cijelog života, nedavno je bio i na meti kritika zbog izvještaja u medijima, da je zahtijevao sjedišta u predsjedničkoj loži kluba prošle godine, kako bi gledao meč između tog kluba i njegovog istorijskog rivala Porta.

Njegov klabinet je saopštio da je taj zahtjev napravljen iz bezbjednosnih razloga i da nije bilo kršenja vladinog kodeksa ponašanja.