Popović: Imaćemo bolji rezultat nego na prethodnim lokalnim izborima u Kotoru

“Posebni infrastrukturni fokus liberala će biti završetak izgradnje sportske dvorane u Škaljarima, uz skoro otvaranje zatvorenog i renoviranje otvorenog bazena, konačna rekonstrukcija Doma kulture u Risnu, renoviranje lokalnog puta kroz Gornji Grbalj”, naveo je Popović

2295 pregleda12 komentar(a)
Konferencija u Kotoru, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) na lokalnim izborima u Kotoru 30. avgusta imaće bolji rezultat nego na izborima 2016. godine, kazao je predsjednik te partije Andrija Popović, navodeći da bez liberala neće moći biti formirana nova vlast u tom gradu.

Popović, koji je nosilac liste liberala, rekao je da je veoma ponosan što je na čelu liberalne, građanske, kosmopolitske liste, koja odražava kotorski i bokeljski duh i koja je veoma patriotski nastrojena prema Crnoj Gori.

“Prema svim istraživanjima LP će imati bolji rezultat nego na lokalnim izborima 2016. godine i bez liberala neće moći biti formirana nova lokalna vlast u Kotoru”, kazao je Popović na konferenciji za novinare u Kotoru.

Prema njegovim riječima, Kotor se nalazi pred teškim izazovima, opterećen globalnom epidemijom i krizom koja je naročito pogodila izletnički turizam koji je glavna grana razvoja tog grada, tako da će to biti glavni izazovi za novu vlast.

“Posebni infrastrukturni fokus liberala će biti završetak izgradnje sportske dvorane u Škaljarima, uz skoro otvaranje zatvorenog i renoviranje otvorenog bazena, konačna rekonstrukcija Doma kulture u Risnu, renoviranje lokalnog puta kroz Gornji Grbalj”, naveo je Popović.

On je najavio da liberali kod građana pokreću inicijativu da se u Kotoru podigne spomenik knjazu Danilu I Petroviću-Njegošu.

“Crna Gora se i danas nalazi na sličnom raskršću i ovi izbori su praktično novi referendum iz 2006. godine, gdje će Sprpska pravoslavna crkva sa svojim političkim krilima Demokratskim frontom i Demokratama pokušati da Crnu Goru ponovo skrene sa evroatlanskog puta”, rekao je Popović.

Kandidatkinja za odbornicu Ivana Krivokapić najavila je da će se kotorski liberali zalagati za integralni sistem zaštite koji podrazumijeva podizanje kvaliteta životne sredine, očuvanje biodiverziteta i smanjenje zagađenja i izduvnih gasova.

Ona je kazala da je evidentan porast respiratornih bolesti a kod djece i alergija izazvanim zagađenjem i izduvnim gasovima.

“To je problem sa kojim se moramo suočiti i promovisati smanjenje saobraćaja i veću upotrebu ekoloških vozila i energije, što je u svijetu već postao trend”, poručila je Krivokapić.

Predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor Vido Drašković naveo je da će nastaviti projekte valorizacije kulturne baštine uz usklađivanje građevinskih poduhvata sa zaštitom kulturno-istorijskih spomenika koji su i pod zaštitom UNESCO.

On je najavio i pokretanje inicijative za formiranje i izgradnju dnevnog centra za boravak starijih osoba i penzionera, ali i osoba sa posebnim potrebama, što je neophodno jednom gradu u razvoju kakav je Kotor.