Milić: Kotor dobija Muzej grada, biblioteku i radionicu dobrotske čipke

"Kotor ne smije dozvoliti da ga drugi prepoznaju i cijene više nego on sam sebe", poručuje kandidatkinja za odbornicu liste „Za Kotor! Za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović“

1675 pregleda4 komentar(a)
Milić, Foto: DPS

Šezdeset odsto nacionalnog blaga, a koje se nalazi na teritoriji Opštine Kotor, predstavlja veliku dužnost koju mi sudbinski nosimo, kazala je Biserka Milić, kandidatkinja za odbornicu liste „Za Kotor! Za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović“.

"Kotor je više puta kroz istoriju dizao glavu nakon teških trenutaka, uvijek je išao naprijed, sačuvavši svoj duh i duh svojih građana. Stepenica više za ovaj grad nikad nije predstavljala problem“, kazala je ona.

Milić dodaje da je Kotor mapiran na svjetskim kulturnim turističkim kartama i da je u poziciji da prepoznatljiv spoj kulture i tradicije uvrsti u jedinstvenu turističku ponudu u regionu, kao jedan od ključnih mehanizama uspjeha.

„Lokalne institucije u saradnji sa državom, ovoga puta planiraju krupne korake. Osnivanje Muzeja grada Kotora biće jedan od prvih zadataka, kao i osnivanje samostalne Gradske biblioteke. Unutar zidina Starog grada, rekonstruisaće se i u potpunosti opremiti opštinski prostor koji će biti opredijeljen za izradu dobrotske čipke“, naglasila je Milić i dodala da opstanak na Uneskovoj listi već 40 godina nije slučajan, te da Kotor ne smije dozvoliti da ga drugi prepoznaju i cijene više nego on sam sebe.