"Ving" bi da gradi fontanu za 68.000 eura

Izgradnja fontane počela je 2015. ali su firme odustajale...

0 komentar(a)
fontana, Pljevlja, Foto: Opština Pljevlja
26.01.2018. 18:55h

Na ponovljenom tenderu za izgradnju fontane na Trgu 13. jul u Pljevljima stigla je samo jedna ponuda - pljevaljske kompanije “Ving“, sa podizvođačem IGP „Fidija“ iz Podgorice, ponudila je cijenu od oko 68.000 eura, 2.000 manje u odnosu na predračunsku vrijednost radova.

Nakon više objavljenih poziva za javno nadmetanje nije bilo zainteresovanih ponuđača, pa je Opština povećala iznos predračunske vrijednosti sa 60 na 70.000 eura.

Izgradnja fontane počela je 2015. godine, pred kraj građevinske sezone.

Prethodni izvođač radova - firma “Pupović elektro” iz Tivta, izmjestio je staru fontanu i uradio zemljane i armirano-betonske radove, nakon čega su napustili gradilište. Opština je u međuvremenu protiv te firme pokrenula sudski spor. Nakon toga, potpisan je ugovor sa firmom “Perošević” iz Bijelog Polja, ali izvođač nije ušao u posao iako je bila riječ o poslu vrijednom blizu 60.000 eura.

Opština je sa tom firmom, nakon nekoliko mjeseci, raskinula ugovor.

Fontana se radi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića. Predviđena su dva koncentrična prstena i kružno postolje sa skulpturom i četiri česme pitke vode i uređaj za cirkulaciju.