Grof: Dobili bi samo pod uslovom promjene glavnog sudije

"Oružari" su remizirali sa Zenitom Roberta Manćinija sa igračem manje

0 komentar(a)
Artjom Dzjuba, Foto: Arsenaltula.ru
22.04.2018. 13:43h

Imati protiv najskupljeg tima Rusije i najtrofejnijeg trenera veliko preimućstvo - 7:5 u velikim šansa, 8:6, u kornerima a sa igračem manje 3.3 kao krajnji rezultat...Prepune tribine stadiona Arsenala u Tuli klicali su crnogorskom treneru, jer je ranije njihova ekipa od Zenita kući guibila 4:0, 5:0...

"Da bismo izbjegli crveni karton, trebalo je promijeniti sudiju, a ne Gorbatjenka", grmio je Grof na sudijsku organizaciju nakon velike utakmice i prepunih tribina u Tuli.

"Sa Zenitom je u ruskim uslovima nemoguće igrati i 11 na 11, a ne sa igračem manje. Ali moji momci su heroji, nisu se obazirali na ime rivala i podatak da nemaju kolegu uz sebe. Išli su naprijed i stvarali dobre prilike. Što se tiče pretenzije i kritika na suđenje - pa ja sam tokom utakmice prilazio i prigovarao četvrtom sudiji. Uzalud, sada je priča završena", naglasio je crnogorski trener Miodrag -Grof Božović.

Uprkos podatku je da je Zenit bio pod imperativom, ekipa Roberta Manćinija, trenera- osvajača Premijer lige i Serije A, nije se predstavila kao bolji rival...naprotiv!

"Izgubili smo dva boda. Imali prednost, igrača više i u finišu smo ipak primili gol. Uzalud su bile šeme koje sam tokom igre slao Leandru Paredesu. Ispostavilo se da je Daler Kuzjajev jedini bio raspoložan za igru, ali zbog problema sa koljenom nisam ga smio prije uvesti u igru", pravdao se Manćini, koji će voditi selekciju "azura".

A njegov problem bio je upravo Artjom Dzjuba, kojem nije vjerovao u Zenitu i dao ga je na pozajmicu Arsenalu. Ruski napadač je u sedam utakmica postigao pet golova i imao je tri asistencije za "oružare". Bio je i najbolji akter današnje utakmice.

Dzjuba je želio da igra po svaku cijenu, i bio je spreman da izdvoji 120.000 eura Zenitu, ali su klub i Tulski region izdvojili potreban novac.