Opozicija pobjeđuje: Vlado Georgiev, predsjednik Borenović, gradonačelnik Ćurić, dr Miloš Bigović…podržali Bečića

Izvjesno je da ih je, dijelom, i potreba da se u jednom izbornom ambijentu značajno drugačijem od svih na koje smo dosad navikli nametnu građanima i biračima vodila u inventivnost, kreativnost, te dovijanje kako da se sa manje sredstava postigne maksimalan učinak. U tom nastojanju postigli su zavidne rezultate: tokom ove predizborne kampanje crnogorski birač je već bio u prilici da vidi toliko predizbornih spotova ove koalicije, da im se već ni broja ne zna.

62155 pregleda0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Koalicija „Mir je naša nacija“ vodila je jednu sasvim modernu kampanju u susret Parlamentarnim izborima 2020. godine.

Izvjesno je da ih je, dijelom, i potreba da se u jednom izbornom ambijentu značajno drugačijem od svih na koje smo dosad navikli nametnu građanima i biračima vodila u inventivnost, kreativnost, te dovijanje kako da se sa manje sredstava postigne maksimalan učinak.

U tom nastojanju postigli su zavidne rezultate: tokom ove predizborne kampanje crnogorski birač je već bio u prilici da vidi toliko predizbornih spotova ove koalicije, da im se već ni broja ne zna.

Ti spotovi su, po pravilu, igrali na kartu modernosti, humora, aktuelnosti i prepoznatljivih junaka i antijunaka crnogorske političke scene – onih koji mire i onih koji svađaju, onih koji spajaju i onih koji dijele, šerifa i razbojnika.

Nakon spota u kojem se Dragan Krapović pojavio u ulozi šerifa, uslijedio je novi spot u kojem je Aleksa Bečić, lider Koalicije „Mir je naša nacija“ predstavio očiglednu razliku između dvije vlasti – DPS-a i opozicije predvođene Demokratama. Tako smo mogli da se podsjetimo kakva je Budva bila za vrijeme DPS-a, a kakva za vrijeme Dragana Krapovića i njegovog tima, kako su se Budvanke i Budvani osjećali za vrijeme DPS-a, a kako za vrijeme Krapovića. Spotom se sugeriše da je razlika zapanjujuća i želja da se oni koji su opljačkali Budvu nikada više u nju ne vrate.

Koalicija „Mir je naša nacija“ je i u ostalim aspektima svog predstavljanja, performansi, gerilske akcije, prisustvo, kao i način djelovanja na internetu, imala svojstva kojima se njena kampanja najviše približila onome što jesu svjetski standardi u političkom marketingu.

Georgiev: Ovo je suština!

Jedan od tih svjetskih standarda zapaženih u kampanji „Mir je naša nacija“ jeste i podrška javnih ličnosti iz svijeta popularne kulture. Jedan od njih je muzičar, Vlado Georgiev, koji je na svom Tviter nalogu, veoma otvoreno, uputio podršku koaliciji „Mir je naša nacija“.

Georgievfoto: Privatna arhiva

Georgijev je to učinio retvitujući tvit sa profila Demokrata i prokomentarisavši ga sa: „Ovo je suština!“

Podrška stigla i iz regiona

Koalicija „Mir je naša nacija“ dobila je podršku i od dvojice političara iz regiona, Borenovića i Ćurića, koji su Koaliciji „Mir je naša nacija“ poželjeli sreću i uspjeh na Parlamentarnim izborima.

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ: DEMOKRATE SU SNAGA BUDUĆNOSTI I U CRNOJ GORI I U REGIONU

Predsjednik partije Demokratskog progresa, koja je ujedno i članica Evropske narodne partije, najveće grupacije u Evropskom parlamentu, Branislav Borenović je, u telefonskom razgovoru sa Bečićem, kazao da su Demokrate politička snaga budućnosti u Crnoj Gori i regionu.

Borenovićfoto: Privatna arhiva

„Sazrelo je vrijeme za promjene politika koje se u našim zemljama vode dvadeset i trideset godina. Demokrate su stranka koja se zalaže za jednakost, jaču saradnju, pomirenje i mir i vidim ih kao jednu od okosnica novih politika koje su potrebne zemljama Zapadnog Balkana u cilju bržeg napretka, jačanja međudržavne saradnje i bratskih odnosa sa svima koji dijele iste vrijednosti, što sam i prenio Bečiću“, rekao je Borenović.

GRADONAČELNIK ĆURIĆ: KOALICIJI “MIR JE NAŠA NACIJA” ŽELIM SREĆU I USPJEH NA NAREDNIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, poželio je u telefonskom razgovoru svom kolegi - predsjedniku Opštine Herceg Novi, Stevanu Katiću - sreću i uspjeh na predstojećim Parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, izrazivši uvjerenje da će saradnja dva bratska grada i u narednom periodu biti na visokom nivou.

Ćurićfoto: Privatna arhiva

Ćurić je istakao da vjeruje da će Katić i Koalicija okupljena pod sloganom „Mir je naša nacija“ koju predvodi lider Demokrata Aleksa Bečić ostvariti dobar izborni rezultat te da će se i ostali gradovi i opštine u Crnoj Gori poslije 30. avgusta ugledati na odnose bratskih gradova ispod planina Leotar i Orjen.

„Odnosi Trebinja i Herceg Novog treba da budu primjer bratske saradnje i podrške. Vjerujem da su građani Herceg Novog i Crne Gore prepoznali sve ono što Katić i njegov tim rade i što tek planiraju da urade, posebno na afirmaciji ideje da granice ne smiju biti prepreka međusobnoj podršci i saradnji“, poručio je Ćurić.

„Cilj svih nas u regionu su mir i dobrosusjedski odnosi zbog čega mi je posebno drago što su kao slogan predizborne kampanje uzete riječi „Mir je naša nacija'“, naveo je Ćurić u telefonskom razgovoru.

dr BIGOVIĆ: PODRŽITE KOALICIJU “MIR JE NAŠA NACIJA” I ZAOKRUŽITE BROJ 11

Podrška koaliciji „Mir je naša nacija“ stigla je i dr Miloša Bigovića, bivšeg poslanika Skupštine Crne Gore.

„Polazeći od svojih uvjerenja i opredjeljenja koja su usmjerena prema miru i zajedništvu kao osnovnim pretpostavkama za sveobuhvatni ekonomski i privredni razvoj naše države, odlučio sam da podržim koaliciju „Mir je naša nacija“ koju predvodi Aleksa Bečić. Upravo ova Koalicija u svom programu i javnom djelovanju baštini sve one elemente koji su danas potrebni za promjenu vlasti, ali i promjenu sistema vrijednosti nabolje“ – naveo je Bigović.

Bigovićfoto: Privatna arhiva

On je dodao da ljudski potencijal i kadrovska reprezentacija koju nudi koalicija „Mir je naša nacija“ predstavlja dodatnu snagu koja obećava da će se sve zapisano i rečeno, sprovesti u djelo. „Veliki broj ovih ljudi upoznao sam tokom profesionalnog angažmana, ali i u privatnom životu i nemam nikakvu dilemu da su spremni da iskreno založe sve svoje kapacitete i da ugrade svoje znanje i sposobnost u temelje sigurne budućnosti za sve građane Crne Gore.

Vrijeme je da Crnu Goru učinimo ljepšim mjestom za život i da konačno uz pošteno upravljanje, stručan pristup i uz odgovorne ljude na odgovornim mjestima krenemo putem privrednog preporoda i domaćinske valorizacije svih potencijala kojima Crna Gora raspolože od sjevera pa do juga. Zato pozivam sve građane da u što većem broju svoj glas 30. avgusta daju koaliciji „Mir je naša nacija“ i zaokruže 11 kao broj mira, sloge i pomirenja među braćom, prijateljima, komšijama i kolegama“ – zaključio je Bigović.

SADA SMO PONOVO ZAJEDNO DA ISPRAVIMO GREŠKE I NEPRAVDU KOJA NAM JE NANIJETA