Željezničar dosegao do Boginje

Najbolčji igrač Lokomotive Aleksej Mirančuk se oprostio od "željezničara" jer prelazi u Atalantu

6286 pregleda0 komentar(a)
Mirančuki je spreman za pakleni ritam Atalante, Foto: Lokomotiva Moskva

Zenit nije uspio da slavi u Moskvi protiv Lokomotive, čak ni da šutira u okvir gola za konačnih 0:0.

Ipak, osim tog nesvakidašnejg podatka za prvaka Rusije, utakmicu je obilježio i oproštaj najboljeg "željezničara", Alekseja Mirančuka. Sjajni ofanztivni vezista se nakon meča oprostio sa navijačlima.

"Želim da zahvalim svima u kliubu, navijačima, jer ovdje sam odrastao i postao profesiponalni igrač. Uz mene su navijači bili u svakoj situaciji, radosti i tuzi. Ipak, sada osjećam da je vrijeme da krenem ka ostvarenju snova", kazao je Mirančuk, koji će potpisati za Atalantu.

Klub je potvrdio transfer, dok je agent Mirančuka kazao da su ostale formalnosti.

"Ugovor će biti potpisan tek nakon medicinskih pregleda, ali za oproštraj drugog momenta nije bilo", rekao je Vadim Šoinjev.

Da neće imati problema na pregledima tvrdi bivši trenber Lokomotive Jurij Sjomin.

"Atalanta je napravila fantastičan posao, uzela je vrhunskog fudbalera za siću. Samo 14 miliona a Golovin je u Monako prešao za 30 miliona. To samo govori o nesposobnosti i nekvalifikovanostii ljjudi u upravi Lokomotive. Znmam da Atalanta igra fizički zahtjevan fudbal, ali Aleksej je spreman, za razliku od Lokomotive koje je pred Ligiu šampiona ostala bez najboljeg a treba predstavlajti ne samo klub, već državu, sve nas".

Tek Mirančuk će igrati Ligui šampiona u dresu Boginje.