Zaštitne rukavice za medicinare ne nudi niko

Poništen postupak “Montefarma” vrijedan 360.000 eura, jedina ponuda ocijenjena kao neispravna

11809 pregleda0 komentar(a)
DIK je zadužila “Montefarm” da za potrebe izbora nabavi 10.000 pari rukavica, Foto: Pixabay

Apotekarska ustanova “Montefarm” poništila je postupak za nabavku medicinskih rukavica, u vrijednosti od 360.000 eura, jer na poziv te ustanove nije pristigla nijedna ispravna ponuda. Ta ustanova krajem mjeseca tražila je rukavice za potrebe crnogorskih zdravstvenih ustanova, a javila se samo kompanija “Farmont”, čija je ponuda ocijenjena kao neispravna.

Nekoliko dana ranije, Državna izborna komisija zadužila je tu ustanovu da isporuči 500 hiljada zaštitnih maski, deset hiljada rukavica i 12 hiljada zaštitnih jednokratnih mantila Upravi za imovinu, za potrebe biračkih mjesta.

Fond za zdravstveno osiguranje ove sedmice donio je odluku o najpovoljnijem ponuđaču za dio nabavke proteza kuka za potrebe više crnogorskih bolnica. Nabavka je vrijedna 30.666 eura, a traženi su vještački zglobovi i cementi za rekonstrukciju kostiju za Klinički centar (KC), Specijalnu bolnicu Risan i opšte bolnice u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima i Nikšiću.

Tender je raspisan još početkom juna, ali je nakon uloženih žalbi, obustavljanja postupka, tek krajem avgusta donešena odluka o najpovoljnijem ponuđaču - firmi “Urion” i to samo za nabavku cementa za rekonstrukciju kostiju.

Fond je, krajem avgusta i početkom septembra, zaključio i ugovore o nabavci potrošnog medicinskog materijala i dezinfekcionih sredstva za potrebe operacionih blokova u Crnoj Gori, vrijednosti oko 2.022.520 eura.

Traženi su instrumenti za operacione sale, bolničko rublje, zastori i čaršavi, posude i kesice za skupljanje, pribor za drenažu... Za 64, od ukupno 170 partija, nije dostavljena niti jedna ponuda ili nije bilo ispravnih.

S kompanijom “Medica” potpisan je ugovor vrijedan 261.772 eura, dok će od firme “MVE Antiseptici” nabaviti dezinfekciona sredstva i potrošni materijal za oko 15.881 eura.

Kompaniji “Osmi red” platiće za dio nabavke oko 39.542 eura, a “Farmalabu” 81.537. S firmom “Glosarij” potpisan je ugovor vrijedan oko 427.474 eura, s “Inter pharm” 1.042, dok će “PDG”-u biti plaćeno oko 6.130 eura.