Lečić: Izbori u CG svima pokazali da je moguće promijeniti dugotrajne režime na vlasti

"Mislim da Crna Gora može postati svijetli primjer za sve u regionu, da smo iz predpolitičkog doba najzad ušli u političko", napisao je Lečić na svom Tviter profilu

26788 pregleda17 komentar(a)
Lečić, Foto: BETAPHOTO

Vrlo sam srećan da su izbori u Crnoj Gori protekli mirno i dostojanstveno, kazao je Branislav Lečić, srbijanski glumac i političar.

On je to napisao na svom Tviter nalogu, dodajući da su izbori u Crnoj Gori "svima pokazali da je moguće promeniti dugotrajne režime na vlasti ako se opozicija složi i djeluje zajedno, izražavajući većinsku volju naroda za promjenom".

Lečić je poručio da sada partije opozicije "mogu da se distanciraju od svakog nacionalizma i sazidaju nezavisnu i građansku Crnu Goru".

"Ako opozicione partije budu imale snage za to", dodao je.

"Mislim da Crna Gora može postati svijetli primjer za sve u regionu, da smo iz predpolitičkog doba najzad ušli u političko, gdje se zaista može zidati i građansko i demokratsko društvo. Biće to onda zaista velika pobjeda. Svim srcem sam sa svakim Crnogorcem. Napravite od svoje države dom za sve svoje građane, budite svjetlo Balkana", zaključio je poznati glumac.