Tabloidi bliski Vučiću napali dogovor "trojke"

Tabloidi "Informer", "Srpski telegraf" i "Alo" koji važe za apsolutno lojalne vlastima u Srbija se identično osvrnuli na sporazum koji su postgli Krivokapić, Bečić i Abazović

38883 pregleda89 komentar(a)
Naslovnice "Informera", "Srpskog telegrafa" i tabloida "Alo"

Sporazum koji su juče potpisali nosilac liste "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Mir je naša nacija", Aleksa Bečić i nosilac liste "Crno na bijelo" Dritan Abazović izazvao je pažnju i u srbijanskim tabloidima.

Krivokapić i Bečić i Abazović juče su predstavili sedam principa buduće zajedničke vlasti. U njima se, između ostalog, navodi da će nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprijediti saradnju s NATO-om i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u Evropsku uniju.

Takođe nova vlast neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, niti sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Izvještavajući o tom sporazumu, tabloid "Informer" prenosi vijest da je potpisan sporazum uz naslov - "Nova vlada u Crnoj Gori ne menja ama baš ništa!?"

Naslovnica današnjeg izdanja "Informera"foto: Printscreen

"Ne povlače priznanje Kosova, ne izlaze iz NATO, ne mijenjaju zastavu i himnu", prenosi Informer djelove sporazuma.

Drugi tabloid, "Srpski telegraf", vijest o sporazumu ispratio je riječima "Sjaši Kurta da uzjaše Murta", uz naslov "Nezavisno Kosovo i NATO ostalo i posle Mila".

"Ni riječ o svetinjama" piše Srpski telegraf.

Naslovnica današnjeg izdanja "Srpskog telegrafa"foto: Printscreen

Tabloid "Alo" je informaciju o sporazumu ispratio nadnaslovom "Šta stoji iza odluke Zdravka Krivokapića da zaboravi na najveću svetinju".

"Amfilohijev premijer se odrekao Kosova!", naslovnica je tabloida "Alo".

Naslovnica današnjeg izdanja taboida "Alo"foto: Printscreen

Ovi tabloidi važe za medije bliske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uglavnom služe za brutalnu diskreditaciju politčkih oponenata.

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj konferenciji govorio o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

"Poštujući evropske stanarde to ćemo uraditi i za ovaj zakon koji decidirano ne stoji u sporazumu ali mislim da je potpuno jasno da niko nema ništa protiv da bude donešen taj zakon, jedino je problem što ovaj sada ugrožava imovinu. Onaj ko ugrožava imovinu i ne omogućava najznačajnije pravo slobode pokazao je šta to znači. Ovo nije bilo pitanje referenduma koje je DPS htio da prikaže, već je pitanje druge stavke a to je borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je evidentna na svakom koraku. Daje nadu da mi kao nova vlast to možemo da promijenimo", kazao je Krivokapić.