Potpuno novi izazov: Rakojević se raduje radu sa mladima

Veliki broj mladih igrača je znak da će biti teško doći do kontinuiteta dobrih rezultata, ali imamo i nekoliko iskusnijih fudbalera koji će nam pomoći - kaže Nikola Rakojević, novi trener OFK Titograda

5481 pregleda3 komentar(a)
Rakojević dok je vodio Mladost 2016. godine, Foto: Filip Roganović

Začelje tabele nakon trećeg kola Prve lige - surova je realnost koja je čelnike OFK Titograd natjerala da struku opet povjere iskusnom i trofejnom treneru Nikoli Pecu Rakojeviću.

Titograd je osvojio samo bod, mada je pobjedu ispustio u nadokandi domaće utakmice sa Petrovcem (2:2), u posljednjem kolu. Novi-stari šef struke imaće težak posao da klub sa Starog aerodroma vrati u vrh domaćeg fudbala, pogotovo ako se zna da je OFK Titograd opstanak u domaćoj eliti za ovu sezonu izborio kroz baraž.

- Iako se vraćam u klub u kojem sam radio, zasada je dosta toga novog ovdje za mene. Treba se upoznati sa igračkim kadrom, a to sa svega dva odrađena treninga nijesam bio u mogućnosti. Tim prije, jer su petorica naših igrača bili u mlađim reprezentazivnim selekcijama. Vratili su se Amir Muzunović, Miloš Brnović, Marko Mrvaljević, Bojan Roganović i golman Sergej Joksimović. Upravo mi podatak da u klubu ima toliko mladih talentovanioh igrača, članova nacionalnih selekcija uliva optimizam. Naravno, veliki broj mladih igrača u sastavu je znak da će biti teško doći do kontinuiteta dobrih rezultata, jer je tada normalno da ta krivulja, varira od dobrih ka loši izdanjima. Oscilacije u igri maldih fudbalera su neminovnost, mada imamo i nekoliko starijih, kvalitetnih i iskusnih igrača - sumirao je prve utiske Rakojević.

Sa tri titule pravaka Crne Gore, uz osvojen Kup Crne Gore sa Sutjeskom, Rakojević se dokazao kao provjereno trenersko rješenje. Uostalom, jedno od najvećih priznanja - najbolji trener Crne Gore Rakojević je prvi put (od tri) zaslužio i rezultatima na klupi OFK Titograda sa kojim bio prvak u sezoni 2015/2016.

4 trofeja u samostalnoj Crnoj Gori osvojio je Nikola Rakojević - vodeći Sutjesku dva puta je bio prvak i jednom je osvojio Kup, dok je sa OFK Titogradom, koja se tada zvao Mladost, 2016. godine bio prvak Crne Gore. Tri puta je izabran za najuspješnijeg trenera godine u anketi FSCG

Rakojević je, zanimljivo, posljednji put na klupi Mladosti sjedio protiv Budućnosti, protiv koje će debitovati u subotu u derbiju sa istim klubom novog naziva.

- Ne možemo reći da je to derbi, pošto je Budućnost aktuelni prvak a mi smo posljednji na tabeli, a kroz baraž smo ostali u ligi. No, vjerujem da će uskoro to opet biti veliki derbi. Za to znamo da je potreban krvavi rad i spremni smo za sve izazove. Do polusezone ćemo raditi sa postojećim kadrom, a onda ćemo vidjeti. Kroz prvenstvo ćemo definisati i ambicije jer sada je teško, pošto je poznato da su oscilacije uobičajene za tako mlade igrače koji su u ekipi. Važno je da radimo planski i sistematično. Imam u ekipi i grupu iskusnijih igrača koji će mi pomoći da nesporan potencijal kod mladih igrača pretočimo u kvalitet. Rakojevića i OFK Tiitograd vezuje i najveći rezultat crnogorskog klupskog fudbala, kada su prije sedam godina - 8. avgusta 2013. dočekali Sevilju u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U ekipi OFK Titograda iz tog perioda je sada samo kapiten Ivan Novović, a u Sevilju se vratio Ivan Rakitić.

- Treći krug, izboren protiv velikih favorita i dolazak Sevilje je vrijeme kojeg se moramo sa radošću i ponosom sjećati, ali i raditi da se takvi rezultati ponove. Vrijedan i bespoštedan, kvalitetan i sistematski rad je jedini put ka tome - zaključio je Rakojević.