Vuković kažnjen s 500 eura nakon "batina u policiji"

U presudi Suda za prekršaje navodi se da je Vuković kriv što je 28. avgusta, oko 14.15 časova, u prostorijama Centra bezbjednosti, gdje je priveden zbog nepoštovanja mjera NKT-a, omalovažavao ovlašćenog policijskog službenika Ivana Šutovića

23224 pregleda20 komentar(a)
Tvrdi da se onesvijestio nakon udarca: Vuković, Foto: Jadrankla Ćetković

Bjelopoljski Sud za prekršaje kaznio je Sinišu Vukovića s 500 eura zbog vrijeđanja službenog lica.

Bjelopoljac je ranije tvrdio da je u dva navrata za pet mjeseci tučen u bjelopoljskom Centru bezbjednosti, zbog organizacije litija, o čemu su “Vijesti” pisale.

U presudi Suda za prekršaje navodi se da je Vuković kriv što je 28. avgusta, oko 14.15 časova, u prostorijama Centra bezbjednosti, gdje je priveden zbog nepoštovanja mjera NKT-a, omalovažavao ovlašćenog policijskog službenika Ivana Šutovića, upućivanjem riječi:

“Šta hoćeš ti Šutoviću, kad se vidimo obračunaćemo se mi, p.... jedna, čime je prekršio zakon o javnom redu i miru“, stoji u rješenju suda.

Da je upravo te riječi Vuković uputio Šutoviću, svjedočili su njegove kolege Miloš Radović, Elvir Alilović, Miomir Šekularac i Aleksandar Stefanović.

Vuković je tvrdio da je tog dana u policiji pretučen zbog učešća u litijama, da su ga policajci tukli po glavi iako su znali da ima dijagnozu upravo zbog problema s glavom.

Istakao je da mu nisu dozvolili da pozove advokata, niti da obavijesti porodicu. “Zatim je došao komandir Šutović i počeo da me udara pesnicama po glavi, a odmah potom i Miloš Radović iz interventne. Udarali su me po glavi. To je trajalo dva-tri minuta“, kazao je on i istakao da se nakon prvog udarca onesvijestio.

Priča da mu je u prostorijama dežurne službe, pred 15 policajaca, prišao komandir Danko Gogić i zaprijetio da poslije 30. avgusta više neće biti živ. Kaže da su od njega zahtijevali da prizna da je Crkva organizator litija, a on jedan od pokretača.

Objasnio je da je sa Šutovićem i prije pet mjeseci imao problem, zbog navodne psovke, za šta je u Sudu za prekršaje kažnjen s 350 eura.

Iz Uprave policije “Vijestima” je ranije saopšteno da je prilikom prikupljanja obavještenja S. V. omalovažao dežurnog starješinu I. Š.

“Policijski službenici preduzetim mjerama i radnjama prema S. V. nijesu prekoračili službena ovlašćenja niti primijenili silu. Takođe, u zapisniku obavještenja prikupljenom od građanina ovo lice nije imalo primjedbe na rad policije“.