Pad slučajeva zaraze koronavirusom u Južnoj Koreji: Ublažena stroga pravila distanciranja u Seulu

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti saopštila je da je 109 novih slučajeva zaraze zabilježeno u zemlji u posljednja 24 časa

2101 pregleda0 komentar(a)
Detalj iz Seula, Foto: Reuters

Južna Koreja prijavila je danas najmanji broj slučajeva zaraze koronavirusom u periodu od oko mjesec dana u kojem je ublažavala stroga pravila socijalnog distanciranja u široj oblasti Seula.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti saopštila je da je 109 novih slučajeva zaraze zabilježeno u zemlji u posljednja 24 časa, što čini ukupno 22.285 zaraženih i 365 umrlih.

To je 12. uzastopni dan da je dnevni skok zaraženih oko 100, a današnjih 109 slučajeva je najniži broj od sredine avgusta.

Vlada je juče ublažila uputstva za fizičko distanciranje u gradskom dijelu Seula, navodeći kao razlog silazni trend zaraze i zabrinutost zbog zarada ljudi.

Prema novim propisima koji zvanično stupaju na snagu od danas i trajaće naredne dvije nedjelje, u kafićima i pekarama dozvoljeno je da se klijenti služe u radnjama i ponovo su otvorene teretane, te omogućene vanškolske aktivnosti.

Ukinuta je i zabrana da se večera u restoranima poslije 21 sat.

U tim objektima i dalje moraju da se primjenjuju neki propisi socijalnog distanciranja, kao što je da posjetioci moraju da sjede sa bar jednim sjedištem razmaka jedan od drugog ili da nose maske.