Iskra nišani Sutjesku, Rudar sa Trešnjice gleda ka 2. mjestu

Večeras u 19 časova dva zaostala meča 3. kola Telekom 1. CFL

4653 pregleda2 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg meča Sutjeske i Iskre, Foto: Milan Šapurić

Dva zaostala meča 3. kola Telekom 1. CFL igraju se večeras u 19 časova, a Rudar, koji je po običaju kasno kompletirao tim, mogao bi do drugog mjesta na tabeli ako pobijedi Zetu na Trešnjici.

Da se igrao u planiranom terminu, 30. avgusta, s druge strane, duel Sutjeske i Iskre bio bi derbi kola - dva tima borila su se prošle sezone za sam vrh tabele, Nikšićani su na kraju (u momentu prekida, pet kola prije kraja) bili drugi, a Danilovgrađani treći.

Dva tima se još pozicioniraju na tabeli u novoj sezoni nakon evropskih obaveza, Sutjeska je krenula loše, pa je u subotu protiv Jezera konačno ostvarila prvu pobjedu, dok Iskra ima jedan trijumf i dva remija i pokušaće kraj Bistrice da opet ostane neporažena.

- Slabije smo ušli u prvenstvo i prijeko nam je bila potrebna pobjeda protiv Jezera. Ostvarili smo je i sada želimo da nastavimo niz. Poštujemo Iskru, ali kao i na svakom meču, posebno kod kuće, idemo na tri boda. Iskra igra otvoreno, posebno u gostima i mislim da nam to odgovara - kaže Branislav Janković, vezista Sutjeske.

Damir Kojašević je počeo da trenira, ali je pitanje da li će biti u sastavu za večerašnji duel, dok je defanzivac Stefan Cicmil i dalje van stroja.

- Utakmica iz prvog ciklusa i dobro je što se sada igra, iako smo u malom problemu što se tiče povreda i igrača koji su bili sa reprezentacijom. Mnogo je važno što smo u međuvremenu zabilježili pobjedu. Pripremićemo se za meč protiv nezgodne ekipe, koja zna da igra fudbal i koja je u najužem krugu kandidata za titulu - kaže trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Iskra kao da još traži formu nakon “pražnjenja” u Evropi.

- Želim da nastupimo sa jačim stavom nego na prethodnim mečevima, da zaigramo čvršće, agresivnije, da ne ponavljamo greške koje smo pravili, posebno na posljednjem meču protiv Podgorice. Znamo sve vrline Sutjeske, to je ekipa koja će se boriti za titulu, ali vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo - kaže trener Iskre Aleksandar Nedović.

Tek je četvrti meč u sezoni, a Zeta igra utakmicu koja je, na neki način, prekretnica. Trener Dejan Roganović nudio je ostavku nakon samo boda osvojenog u prve tri utakmice, uprava mu je dala povjerenje, ali se očekuje da Golubovčani krenu sa pobjedama.

- Nadam se da ćemo krenuti sa pobjedama i prikazivati igre kakve se očekuju od Zete - kaže kapiten Zete, golman Zoran Aković.

Njegov tim u subotu protiv Dečića nije imao šut u okvir gola...

- Ne pamtim kada smo odigrali lošiju utakmicu. Želimo da se iskupimo, da protiv Rudara odigramo bolje, konkretnije, pametnije, dodaje 34-godišnji čuvar mreže.

Rudar je ostvario dvije vezane pobjede kod kuće (protiv OFK Titograda i Petrovca), a prva u gostima donijela bi mu skok na 2. mjesto.

- Prvo od dva teška gostovanja, jer odmah idemo i Dečiću. Bio sam prinuđen da protiv Petrovca u igru ubacim Golubovića, iako nije još sasvim oporavljen, a dobra stvar za nas je povratk u tim Zečevića koji će biti spreman za Zetu - kazao je trener Rudara Vuko Bogavac.

Zaostali mečevi

SUTJESKA - ISKRA (19 h)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

ZETA - RUDAR (19)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore