Nikšić: Uručene Nagrade oslobođenja i studentska priznanja

Istakao je da on, kao i Krivokapić, nagradu ne smatra samo svojom, već je to nagrada svih dobrovoljnih davalaca krvi Nikšića, a posebno dobrovoljnih davalaca krvi Željezare, volontera Crvenog krsta Nikšić, kao i glumaca i kulturnih poslenika „Zahumlja“

10097 pregleda4 komentar(a)
Dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića, Foto: Svetlana Mandić
18.09.2020. 16:53h

Na svečanoj sjednici SO, Nagrada oslobođenja Nikšića uručena je ovogodišnjim dobitnicima – Miodragu Draganu Nikoliću, dugogodišnjem volonteru Crvenog krsta, za doprinos u sferi humanitarnog rada i Vojislavu Voju Krivokapiću, direktoru JU “Zahumlje”, za doprinos u razvoju kulture.

Nikolić se u svoje i u ime Krivokapića zahvalio na priznanju. “Zavrijediti ovu nagradu, nagradu grada u kojem živite, radite, stvarate i doprinosite napretku cijele društvene zajednice je više nego težak zadatak, koji je postavljen ispred svakog pojedinca. Svjesni ste činjenice da je mnogo pojedinaca, naših sugrađana takođe zaslužilo da bude dobitnik ovog najvećeg i najznačajnijeg priznanja, posebno u oblastima humanitarnog rada i kulturnog stvaralaštva, gdje je mnogo jaka konkurencija”, kazao je Nikolić.

Studentifoto: Svetlana Mandić

Istakao je da on, kao i Krivokapić, nagradu ne smatra samo svojom, već je to nagrada svih dobrovoljnih davalaca krvi Nikšića, a posebno dobrovoljnih davalaca krvi Željezare, volontera Crvenog krsta Nikšić, kao i glumaca i kulturnih poslenika „Zahumlja“.

„Trudićemo se da i dalje doprinosimo uspjesima i prepoznatljivosti našeg Nikšića u oblastima za koje smo nagrađeni, u skladu sa našim mogućnostima, jer smo u kategoriji starijih osoba“, poručio je šezdesetsedmogodišnji Nikolić.

Nikolićfoto: Svetlana Mandić

Uručene su i nagrade najboljim studentima. Od njih 11, koliko se prijavilo, nagrade su dobili Lazar Šćekić, Jelena Tomašević, Milena Nikolić, Anđela Jelić Čvorović i Jelena Jovović.

Šćekićfoto: Svetlana Mandić

„Dobiti priznanje od svog grada za sve nas predstavlja veliku čast. Želim da istaknem da ova nagrada ne pripada samo nama, već našim porodicama, prijateljima i našem profesorima bez kojih ne bi sigurno bili tu gdje danas jesmo“, kazao je u ime nagrađenih studenata Lazar Šćekić i dodao da se nada da će svako od njih dobiti priliku da nagradu opravda u svojoj zemlji i da će kroz dalji napredak i krozpostizanje rezultata u svojim oblastima dati vjetar u leđa daljem razvoj Nikšića i Crne Gore.