Budućnost - CSKA: Srcem protiv problema

Rukometašice Budućnosti danas (18 časova) u „Morači” dočekuju CSKA. Nekoliko igračica se vraća, ali je situacija daleko od dobre

8565 pregleda0 komentar(a)
Vraća se u tim: Jovanka Radičević, Foto: FB/gyoriaudietokcofficial

U 1, kolu, Budućnost je izgubila od Podravke, ekipe koju niko ne vidi ni u osmini finala, CSKA je umalo prvi nakon januara 2018. savladao Đer u Ligi šampiona.

Zbog toga, kao i neviđenih problema koji su pratili tim Dragana Adžića tokom priprema, debitant u elitnom takmičenju je favorit danas (18 časova) protiv velikana evropskog rukometa u „Morači”. Ali, vraća nekoliko veoma bitnih igračica, kao što su Jovanka Radičević, Ema Ramusović i Itana Grbić, pa iako nisu spremne poslije 34 dana pauze, niko ne smije da otpiše „plave”.

Budućnost je, uostalom, dok je imala snage igrala odlično u Koprivnici, vodila 14:5 i samo je falilo igračica u rotaciji da sačuva prednost...

"U kakvom smo sastavu nastupile u Koprivnici protiv Podravke i kakve su nas poteškoće pratile tokom priprema, možemo da budemo zadovoljne. Ponosna sam na tim i na stručni štab kako smo spremili utakmicu. Očigledno je da imamo mnogo prostora za napredak, ali moramo da budemo svjesni da je pred nama dug proces, jer kasnimo za svim ekipama", rekla je Andrea Lekić.

Najbolja igračica svijeta u 2013. godini smatra da je CSKA favorit, jer će mu ovo biti 10. zvanična utakmica u sezoni. Budućnost nije imala nijednu pripremnu, a nekoliko dana je trenirala sa svega pet igračica.

"CSKA će biti jedno od najprijatnijih iznenađenja Lige šampiona, pokazao je izuzetnu igru. Dmitrijeva je najveća uzdanica ekipe. U pitanju je klasični ruski sistem, koji smo počeli da pripremamo, ali mislim da bi bilo bolje da se na narednim utakmicama opteretimo nama i onim šta možemo da uradimo. Lekićevoj će u bekovskoj liniji posao olakšati Grbićeva, a u tim se vraća i Radičevićeva, sa kojom je osam sezona bila saigračica u Đeru, Vardaru i ĆSM Bukureštu".

"Radujem se povratku svake igračice, zna se koliko nam svaka znači. Sasvim je logično da iščekujemo bilo koga, svaka pomoć nam je dobro došla. Joka je prošle sezone bila u fenomenalnoj formi, a znajući kakav je karakter i mentalitet, zaista vjerujem da će od prve utakmice biti nemjerljivo veliko pojačanje. Izuzetno se radujem tome", poručila je 33-godišnja Beograđanka.

Protiv Podravke se dokazalo da će Budućnost dovela dvije dobre golmanke, a veću minutažu je imala Brazilka Barbara Arenhart.

"Igramo sa veoma jakim rivalom, koji ima mnogo utakmica iza sebe. Mislim da i mi brzo napredujemo, nadam se da će biti još nekoliko igračica da nam pomognu. Biće teško, jer je CSKA veoma dobar tim, ali u rukometu je sve moguće i ako budemo imali borbeni duh, možemo da se nosimo sa njima", poručila je najbolja golmanka Svjetskog prvenstva 2013. u Srbiji, na kojem je osvojila zlato.

Arenhart je jedno vrijeme trenirala samo sa Lekićevom, Majdom Mehmedović, Alison Pino i Armej Atingre. Kasnije su se priključile juniorke i kadetkinje, kao i Radmila Petrović, sada su tu skoro sve.

"Ostale smo pozitivne i odlučile da treniramo sa igračicama koje imamo. Pripreme su bile teže nego obično, jer smo se susrele sa dosta problema, to će nas pratiti cijele sezone. Moramo da ostanemo smirene i da izvučemo sve što možemo iz ovakve situacije".

I iskusna Brazilka ističe Darju Dmitrijevu kao glavno oružje tima Jana Leslija, ali ne zaboravlja ni Anu Sedojkinu i Šanu Mason, sa kojom je dijelila minutažu u nacionalnom timu.

"CSKA ima mnogo dobrih igračica, Dmitrijeva je jedna od njih. Tu je i odličan, iskusan golmanski par, koji može da napravi razliku. Cilj je da odigramo dobru odbranu, kako bismo dali što više golova iz kontri - naglasila je Arenhart.

Utakmici neće prisustvovati ni novinari, a kamoli navijači, jer u sali smije da bude najviše 50 ljudi.