Ekipa "Kalipso" pobjednik Memorijalnog turnira "Branko Bane Blagojević"

Najbolji igrač turnira je Slaven Suknović iz pobjedničke ekipe, dok je njegov klupski drug, Balša Đurković, proglašen za najboljeg golmana. Dejan Ćalasan iz ekipe "Plužine" je najviše puta zatresao protivničku mrežu i proglašen za najboljeg strijelca

6711 pregleda0 komentar(a)
Ekipa "Kalipso", Foto: Privatna arhiva

Pobjednik 11. Memorijalnog turnira "Branko Bane Blagojević", koji u Plužinama organizuje Generacija ’89. je ekipa Kafe klub “Kalipso” iz Plužina, prošlogodišnji pobjednik, dok je drugo mjesto pripalo ekipi “Plužine”.

Zbog epidemiološke situacije ovogodišnji turnir, koji je održan za vikend, organizivan je samo sa ekipama iz Plužina, pa su pored pomenute dvije, učestvovale i ekipe "Lavazza" i "Dinamo Plužine".

Najbolji igrač turnira je Slaven Suknović iz pobjedničke ekipe, dok je njegov klupski drug, Balša Đurković, proglašen za najboljeg golmana. Dejan Ćalasan iz ekipe "Plužine" je najviše puta zatresao protivničku mrežu i proglašen za najboljeg strijelca.

Generacija '89 turnir organizuje u znak sjećanja na njihovog rano preminulog druga, Branka Blagojevića. Turnir se organizovao u saradnji sa Ministarstvom sporta, a glavni pokrovitelji, već 11 godina, su Opština Plužine i firma "Fidija".

Blagojević, koji je iznenada preminuo u 20. godini, bio je učenik generacije plužinske osnovne škole i prva dva razreda Gimnazije. Bio je učesnik brojnih republičkih i saveznih takmičenja gdje je postigao izuzetne rezultate. U Italiji je završio treći i četvrti razred Gimnazije, a bio je i izvanredan student građevine i arhitekture na Buknel univerzitetu u Americi.

Skupština Opština Plužine je u decembru 2009. godine donijela odluku o dodjeli nagrade za učenika generacije osnovne škole i gimnazije u tom gradu, a sredstva za novčani iznos se obezbjeđuju iz opštinskog budžeta.