Rožaje: Situacija sa koronavirusom pod kontrolom

„Proslijedićemo dopis NKT-u da ublaže mjere za ugostiteljske objekte. Nisu stavljeni u ravnopravni polažaj sa drugim privrednicima koji nisu zatvorenii. Očekujemo da će NKT razmotriti situaciju“, rekao je Husović

3439 pregleda0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković

Situacija sa koronavirusom u Rožajama je pod kontrolom. Građani poštuju mjere. U određenom periodu je došlo do opuštanja, ali se sada situacija mijenja, rekao je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti predsjednik opštine Rahman Husović.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u toj opštini trenutno je 167 oboljelih od Covida19, te je trend zaraze u toj opštini u opadanju, kaže Husović.

Predsjednik opštine je rekao da je dobio dopis od vlasnika ugostiteljskih objekata koji su nezadovoljni mjerom NKT-a, te da s obzirom da je trend zaraze u ovom gradu u opadanju, tražiće od NKT-a da ublaže mjeru.

„Proslijedićemo dopis NKT-u da ublaže mjere za ugostiteljske objekte. Nisu stavljeni u ravnopravni polažaj sa drugim privrednicima koji nisu zatvorenii. Očekujemo da će NKT razmotriti situaciju“, rekao je Husović.

Predsjednik opštine je najavio pojačane inspekcijske kontrole na lokalnom nivou narednih dana.